+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Hírek

Hírek
  • Travertin, márvány, fahatás - ezek a burkolat trendek várhatók 2024-ben

    Travertin, márvány, fahatás - ezek a burkolat trendek várhatók 2024-ben

    Kíváncsi vagy, hogy melyek a legújabb trendek a burkolatok világában? Hoztunk néhány példát, ha szeretnéd látni mi lesz a meghatározó 2024-ben.

    A belsőépítészeti trendek alakításában a burkolatoknak meghatározó szerepe van. Változatos minták, egyedi anyaghatások jelennek meg a csempéken, amelyek a legszebb fapadlókkal kelnek versenyre, falakat díszítenek a márvány eleganciáját kölcsönözve vagy szebbnél-szebb fürdőszobákba kerülnek.
    Az olasz burkolatgyártók nagy seregszemléje a Cersaie kiállítás évről-évre elhozza a legfrissebb divatirányzatokat, amelyek rendszeresen ámulatba ejtik a közönséget. A legfrisebb trendek között Gampel Szilvia, a Syburyhome enteriőrtervezője segít eligazodni.  

    Hódít a travertin hatás

    A travertin évezredek óta az építészet kedvenc köve, a szabadtéri építményeken könnyen felismerhető a kő jellegzetes karaktere. A travertint imitáló kőporcelán burkolatok egyre nagyobb számban jelennek meg az olasz gyártók kínálatában. A letisztult, elegáns travertin hatású lapokkal már nemcsak a homlokzatokon találkozhatunk, a belső terekben is mind gyakrabban jelennek meg. A beltéri burkolatokat részletgazdag mintázat és pasztell színek jellemzik. Gampel Szilvia enteriőrtervező szerint a természetes kövek inspirálta burkolatkollekciók népszerűségéhez nagyban hozzájárul, hogy jól illeszthetők a különböző stílusokba és kiválóan kombinálhatóak. – Egy minimál stílusú fürdőszobában fekete csempével variálhatunk például szürkés árnyalatú travertin lapot, vagy tervezhetünk romantikus fürdőszobát beige travertin hatású burkolat és rózsaszínl vagy púder szín kombinálával. A szakember véleménye szerint a travertin jól illik a nagyméretű dekorlapokhoz is.

    Az Atlas Concorde Marvel Travertine kollekciója

    Travertin hatású burkolatok a Sant Agostino kínálatából

    A Sant Agostino Invictus kollekciója a klasszikus olasz építészet dicső korszakának állít emléket, amikor a travertin az egyik legkedveltebb alapanyagnak számított.  A lapcsaládot a meleg és hideg tónusok kontrasztjára épülő finom játék jellemzi. A burkolatokon dinamikus grafikai elemként jelennek a travertinre jellemző erezetek, amelyek mozgalmassá teszik a padlót és a falakat.

    Fahatás, ami nem veszít varázsából

    A fahatású burkolatok hosszú évek óta velünk vannak és úgy tűnik, hogy nem is kell búcsúznunk tőlük, hiszen továbbra is a trendek élvonalában szerepelnek. Egyes gyártók formátumot változtattak, emellett új, lágyabb színekkel bővítették kínálatátukat. – A fa örök és megunhatatlan, biztonságos választás bármelyik helyiségbe. Jó megoldás az is, ha az egész lakást fahatású burkolattal tervezzük és még a teraszra is kifuttatjuk – vélekedik Gampel Szilvia, aki arról is beszélt: a Cersaie kiállításon bemutatott gyártói kínálatára jellemző, hogy a famintánál új színkombinációként megjelentek a mézsárgás változatok, ami arra utal, hogy a csempegyárak próbálnak még inkább a természetességhez közelíteni.

    Az öko-minimál trend követőinek jó hír, hogy a legújabb fahatású burkolatok tökéletesen visszaadják a fa textúráját. A lakberendező szerint a fahatás hatalmas előnye, hogy bármelyik típusú csempével jól kombinálható, a tervezéskor pedig a lerakási móddal is érdemes játszani. A halszálka- és chevron motívum vagy az intarziás parkettákra emlékeztető minta látványos és elegáns megjelenést kölcsönöz a padlónak, de a minták a falakon is szépen érvényesülnek. 

    A Novabell legújabb fahatású kollekciója, a Le Briccole

    A márvány örökkévalósága


    A márvány inspirálta kerámiafelületek igazi trendet indítottak el a belsőépítészetben. A márványhatású burkolatokat használják konyhákban, fürdőszobákban és wellness-részlegekben, de kiemelt szerepet kapnak a nappalikban, valamint szállodákban, elegáns vendéglátó- és kereskedelmi egységekben. Elég csak ránézni a közösségi csatornák belsőépítészettel foglalkozó oldalaira, ahol számtalan beállításban vehetjük szemügyre a márványhatású burkolatokat, mint az otthonok főszereplőit.

    A márványhatás is azon minták közé tartozik, amelynek megújítására a burkolatgyártók folyamatosan nagy hangsúlyt fektetnek. A legújabb kollekciók között szembetűnű az onyx térhódítása. – A márvány a luxus , az elegancia, a kifinomultság és az időtállóság szimbóluma. Tervezéskor nincs olyan felület, ahol ne lehetne felhasználni: legyen ez egy munkapult, konyhasziget vagy design elem a nappaliban – mondja Gampel Szilvia.

    A legújabb márványminták mozgalmas, színes lapokon jelennek meg. Izgalmasak a kékes, zöldes árnyalatok vagy a rózsaszínbe hajló lapok. Az onyx finom mintázata különösen jól mutat a 278 cm magas nagylapokon, amelyeken kitűnően érvényesül a márvány exkluzív megjelenése.

    A FAP legújabb kollekciói közül kiemelkedik az onyx hatású Gemme burkolatcsalád.

    Az Atlas Concorde Marvel világában is megjelenik az onyx.

Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére