G-BSL85KGH31
+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Szárazépítészet-gipszkarton

Szárazépítészet-gipszkarton

Gipszkarton rendszerek

A belsőépítészeti megoldások üdvöskéje


Ha válaszfal építésről vagy álmennyezet kialakításáráról esik szó a gipszkarton egyre népszerűbb termék. Olyannyira, hogy egyes prognózisok szerint a gipszkartonlemezes építési technológia várhatóan fokozatosan kiszorítja majd a megszokott, téglából épített válaszfalakat. A gipszkarton, mint építőanyag mellett számos érv szól. Nemcsak olcsóbban jössz ki vele, mintha téglával és vakolattal dolgoznál, hanem gyorsabban és tisztábban készülhet a kivitelezés, akár szakember vagy speciális szerszámigény nélkül. Ha tetőtéri beépítést tervezel, polcrendszert szeretnél kialakítani vagy egy új válaszfallal ketté osztanál egy helyiséget, válaszd gipszkarton megoldásainkat a szereléshez szükséges profilokkal, segédanyagokkal és szerszámokkal kiegészülve.

Miért válaszd a gipszkartont ha lakásátalakításba fogtál vagy építkezel?


   KÖNNYEN ALAKÍTHATÓ

A gipszkarton könnyen beépíthető, remekül vágható alapanyag. Mivel extra szerszámok nélkül is jól alakítható, ezért gyorsan lehet vele dolgozni.

   KLIMATIZÁL 

A gipszkarton  a nedves levegőből felveszi a vizet, amelyet száraz időben ki tud párologtatni, ezáltal egyfajta hűtő-fűtő hatást képes alkalmazni.

   HANGSZIGETEL

A válaszfalaknál és álmennyezeteknél az ásványgyapot szigetelések segítségével MEGKADÁLYOZHATJUK a léghangok és rezgések terjedését.

   TŰZGÁTLÓ 

A gipszkarton nem éghető, mert a benne megkötött kristályvíz akadályozza az égési folyamatot. A víz tűz esetén a gipszmagból elpárolog, ezáltal a keletkező vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűz terjedést.

   JÓ TEHERBÍRÓ

A gipszkarton jól bírja a statikus terhet, ezért használható polcokhoz, média falakhoz a tv felhelyezésre, és konyhában is használhatjuk, mivel a felfüggesztett szekrények súlyát is megtartja, emiatt a konyhában is biztonságos a használata.

  KÖRNYEZETBARÁT

Csak természetes alapanyagokból készül,  kartonból, gipszből és vízből, ezáltal a gyártási folyamat sem környezetszennyező és a beépítése sem rejt egészségügyi vagy környezetkárosító kockázatot.

​​  HŐSZIGETEL 

Az energiaköltségek csökkentéseében is számíthatunk a gipszkartonra. Tetőrek kialakításakor hőszigetelőanyagokkal kombinálva a gipszkarton rendszerek igazán hatékony megoldást jelentenek. akár a rezsicsökkentés mellett folytatott harcban.

  GYORS

A szárazépítészet előnye, hogy nem időjárás-érzékeny, mint a nedves építési technológiák, így akár télen is elkészíthetők egy új lakóépület belső válaszfalai, álmennyezetei. Ugyanakkor a gipszkarton rendszer fajlagos ára is alacsonyabb a hagyományos építési rendszerekénél.


Kérdésed van a gipszkartonnal kapcsolatban?
Gyors információra lenne szükséged?
Hívd munkatársainkat!Gipszkarton típusok

Normál gipszkarton, ami kizárólag száraz helyiségekbe javasolt.

Impregnált gipszkarton, ami vizes helyiségekben is használható. 

Tűzgátló gipszkarton, amelynek használata tűzveszélyes helyeken javasolt.

Terhelhető, ütésálló építőlemez polcok, bútorelemek biztonságos rögzítéséhez.

Hanggátló gipszkarton, zajosabb helyekre, ahol az erős hanghatások elnyomása fontos

Hajlítható gipszkarton, ami íves felületek kialakítására is alkalmas.

Kínálatunkban megtalálsz minden kiegészítő elemet, ami gipszkarton rendszerek beépítéséhez és a szárazépítészethez kapcsolódik.

  • profilok
  • szerszámok 
  • nyílászárók 
  • hőszigetelés
  • kiegészítők

Kiadványaink segítenek a tájékozódásban és a döntésbenSzárazépítészeti témában, gipszkartonozással kapcsolatban van kérdésed? Keresd szakembereinket!

Segítünk!

Adatvédelmi nyilatkozat
Elolvastam, megértettem és elfogadom a Sióház Centrum Kft Adatkezelő adatkezelési tájékoztatóját, továbbá kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő a weboldal használata során megadott adataimat a Tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére