+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Csemperagasztó

Csemperagasztó

A képre kattintva, közvetlen a gyártó oldalán tájékozódhat a termékekről!

Cemix

Alkalmazások: Megfelelő szilárdságú, előkezelt, alapvakolattal ellátott falazatok, gipszkarton falak, nagyobb terhelésnek kitett cement- vagy gipszkötésű aljzatok borítására szolgáló kő-, kerámia- és cementkötésű burkolatok ragasztására kül- és beltérben. Padlófűtés és falfűtés esetén is használható. Nagyobb hőingadozásoknak kitett felületeken (pl. erkélyeken, teraszokon) valamint cement- és műgyanta kötésű kenhető vízszigeteléseken is alkalmazható. Különösen alkalmas nagy méretű burkolólapok (max. 90 cm-ig) ragasztására. Stabil, meglévő kerámiaburkolatokra történő közvetlen ragasztás beltérben megengedett.

Sika

Burkolólapokat évszázadok óta használnak. Első időkben csak dekorációként, később ezt kiterjesztették a padlók burkolására, további funkciókkal és teljesítménybeli követelményekkel. Napjainkban lehetőség nyílik a kreatív és egyedi tervezésre, különböző burkolólapok és anyagok széles választékával, melyek az egyszerű és alap feladatoktól kezdve az összetett drága megoldásokig, több funkciót is betölthetnek. A funkciók mellett, a legfontosabb követelmény a könnyű tisztíthatóság, vízállóság és a hosszú élettartam, minimális karbantartással. Használjuk akár dekorációs célra, akár funkcionális célra a burkolólapokat, nem szívesen találkozunk laza, repedezett lapokkal, vagy vízbeszivárgással. A szabálytalan felületek, penészes és foltos, vagy laza fugák kevésbé kritikus problémák, viszont attól még nagyon bosszantóak. Számos olyan probléma léphet fel a burkolás során, mely elronthatja a jól megtervezett dizájnt és tönkreteheti a drága burkolólapokat, mely felesleges pénzkidobást generál a javításokkal. Ezért a helytálló és hosszantartó burkolathoz nem csak megfelelő burkolatragasztóra és fugázóra van szükség, hanem egy teljes rendszerre, amely tartalmazza a megfelelő felület előkészítést, vízszigetelést és hézagkitöltést a projekt igényeinek megfelelően. A Sika több mint 100 éves tapasztalattal az építőiparban, különösen a vízszigetelés és habarcsok speciálistája, átfogó megoldást nyújt bármely felület burkolásához a különböző igényeknek megfelelően. Lehet kültéri és beltéri burkolás, vizes helyiségek, teraszok, uszodák, homlokzat burkolása minden fajta és méretű burkolólappal.

Murexin

A Murexin hidegburkolati rendszere optimálisan illeszkedik a legmagasabb színvonalú követelményekhez.

Kiváló minőségű anyagok széles választéka garantálja a sikert a természetes kő, a finom kő, kerámiából vagy cottoból készült burkolólapok beltéri és kültéri fektetéséhez és fugázásához. A burkolók kiváló minőségű termékeket találhatnak az előkészítéshez, szigeteléshez, ragasztáshoz, fugázáshoz, valamint tömítőanyagokhoz és szilikonokhoz. A kifejezetten tartóelemnek kifejlesztett Uniplatte kreatív megvalósítást tesz lehetővé. A Murexin élzárósínei és profiljai széles választékban elérhetők.

Mapei

MAPEI csemperagasztás: elsőre végleges

Ha világosak a szempontok, amik alapján döntünk, akkor könnyebb eligazodni. Mit kell figyelembe venni a jó választáshoz a csemperagasztás esetében?

Először is nem mindegy, hogy beltéren vagy kültéren burkolunk. Másodsorban a burkolat típusa (hidegburkolat vagy melegburkolat), illetve a méretei is döntőek a ragasztó megválasztása szempontjából. Végül pedig arra kell figyelmet fordítani, hogy milyen a burkolandó felület minősége.

A Mapei cementkötésű, diszperziós és epoxy gyanta alapú csemperagasztók ideálisak bármely lakás belső tereiben. Ha kisebb a ragasztandó csempe, akkor az úgynevezett bázis ragasztó használata máris teljesen elegendő lehet. A nagyobb méretű csempénél azonban ajánlható a flexibilis ragasztó használata, mert így biztosan nem jön le a faláról a csempe!

Padlólapoknál szintén maradhatunk a bázis ragasztónál, greslap esetében azonban jöjjön csak a flexibilis, hogy elsőre véglegest tudjunk biztosítani. A forgalmas helyiségek esetében, amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, egyenesen alakváltozásra képes ragasztót kellene választani, hogy utólag semmit se kelljen megbánnunk.

Schönox

Gyors kötésidejű, nagyon rugalmas, flexibilis ragasztó főleg elszíneződésre érzékeny kalibrált, nem kalibrált és nem kristályos természetes kövek, kőporcelán- és kerámia csempék és burkolólapok-, valamint ultra könnyűés ultra vékony gress burkolatok (pl. KERLITE) és kézzel készített padlólapok vékony-, közép- és vastagágyazatú eljárással történő ragasztásához. Alkalmas falra és padlóra. Vízszintes felületeken folyékonyágyas technológiával is alkalmazható. A könnyű töltőanyagoknak köszönhetően anyagszükséglete optimalizált. Teljesíti a Deutsche Bauchemie irányelvének rugalmas habarcsokra vonatkozó követelményeit

Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére