+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Hagyományos teraszburkolat

Hagyományos teraszburkolat

Hagyományos, 1 cm vastag teraszburkolatok

A kültéri burkolatok mind nagyobb szerepet kapnak az építészeti projektekben, hiszen a korszerű anyagoknak, a változatos színeknek és formáknak, a trendkövető mintáknak köszönhetően a terasz burkolatok egyre változatosabb felhasználási lehetőséget biztosítanak a tervezők számára.

Ma már nem kell megalkuvónak lenni, ha a kert, a terasz, a kocsibeálló vagy a homlokzat fedésére keresünk kültéri hidegburkolatot, ráadásul olyan anyagot, ami nemcsak szép és jól kombinálható, de akár évtizedes időtartamban gondolkodva is megunhatatlan, nem utolsó sorban időtálló.

A kültéri burkolatok között megtalálhatjuk a hagyományos, többnyire 1 cm anyagvastagságú burkolatokat, amelyek csúszászmentes felületkezeléssel készülnek.

Változatos teraszburkolatok


Minden anyagnak megvan a maga története, a kültéri burkolás tekintetében a leggazdagabb múlttal talán a fa és kő rendelkezik, amelyeket a gyártók ma már tökéletesen képesek reprodukálni kőporcelán alapanyagból. A kő- és fahatású lapokkal az emberi szem számára jól ismert, a szabad terekhez kötődő felületek teremthetők újra. A zöld környezetbe rendkívül jól illeszkedő fa- és kőhatású lapok belesimulnak az épített környezetbe, és megfelelnek annak az elvárásnak, hogy összhangban maradhassunk a természettel.

A különböző anyaghatások kombinálása mindig izgalmas, a hideg- vagy meleg érzetetet biztosító betonhatású burkolatok, a valódi kő természetes küllemét idéző kőhatású lapok vagy a cement illetve a gyanta sima felületére emlékeztető lapok variálva is jól megférnek egymás mellett.

Stílus a szabadtérben


A pihentető kertek és teraszok tervezésekor érdemes ügyelni arra, hogy azok stílusukban is sugározzák magukból azt a megnyugtató atmoszférát, amitől jól érezzük magunkat a szabadtéren. A kortárs építészeti megoldásokban élettereink egyszerre képesek több funkciót is betölteni, a terasz például a nappali kiterjesztéseként, vagy nyári konyhaként is funkcionálhat. Ezt figyelembe véve az anyagválasztás terén is érdemes kiemelt hangsúlyt fektetni a nem tolakodó, neutrális, harmonikus megjelenésre, amely bármilyen bútorral, kiegészítővel jól harmonizál akkor is, ha időközben változtatunk otthonunkon.

Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére