G-BSL85KGH31
+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Hírek

Hírek
 • Energiahatékony kézmosás

  Energiahatékony kézmosás

  Sok kicsi sokra megy. Az egekbe szökött energiaárak mellett a csekélynek tűnő megtakarításokat is érdemes számításba venni. Egy gyors kézmosás is lehet pazarló, ahogy a mosogatás vagy a tusolás során is égetjük az energiaforrásokat. Szerencsére egyre több gyártó tűzte zászlajára a fenntarthatóságot, amely ma már nem pusztán erős hívószóként jelenik meg, hanem a fejlesztésekben is tapasztalható. Hoztunk néhány példát arra, hogy a csaptelepek terén milyen lehetőségeink vannak, ha az egyén szintjén mi magunk is komolyan vennénk a takarékosságot.

  A csaptelepekre az elmúlt pár évben több figyelem szegeződött az átlagosnál. A covid világjárvány az alapvető higiénián és a kézmosás jelentőségén keresztül helyezte fókuszba a különböző vízcsapokat, de a környezetvédelmi akciókra reagálva a víztakarékos megoldások okán is előtérbe kerültek az újszerű megoldások. A korszerű technológiák azonban a jelenlegi legégetőbb kérdésére is választ adnak, hiszen a takarékos újításokkal az energiafelhasználást is kordában tarthatjuk.
  Ezúttal a Grohe, a Hansgrohe és a Laufen termékjellemzői között böngésztünk, hogy a csaptelepek kínálatában megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyek energiahatékony megfejtésekkel csökkenthetik a háztartások terheit.


  Higiénia és fenntarthatóság a Grohe felfogása szerint

  Az érintésmentes csaptelepeket leginkább a nyilvános mosdóhelyiségekből ismerjük, pedig ennek a takarékos megoldásnak az otthonokban is helye van. A Grohe szerint a tudatos vízhasználathoz hozzátartozik a kézmosási idő lerövidítése. A kézmosás rutinművelet, talán ezért is jellemző, hogy egyszerűen megfelejtkezünk arról, hogy hosszú ideig, feleslegesen folyatjuk a vizet. Az érintésmentes csaptelepek előnye, hogy a vízáramlás automatikusan megszűnik, ha az érzékelő a kezünk eltávolodását érzékeli.
  Vannak persze hibrid megoldások is, ilyen például a GROHE Eurosmart csaptelepe, amely karos és érzékelős egyszerre, ezáltal eldönthetjük, hogy melyik módban szeretnénk használni.
  Az érintésmentes működéskor a csapból alapesetben hidegvíz folyik, míg a gyártó EcoJoy technológiának köszönhetően levegőbuborékkal dúsított vizet engedhetünk a csapból, ennek hála percenként 5,7 literre csökkenthető a fogyasztás az átlagos 8-10 liter/percről.   Tusolás takarékos üzemmódban Hansgrohe zuhanyfejekkel

  A fárasztó napok végén kit ne csábítana egy meleg vízzel teli fürdőkád. A tudatosság mégis arra int bennünket, hogy a relaxációhoz inkább a zuhanyzást válasszuk, ami vízfogyasztásban mindenképp hatékonyabb, de mi van akkor, ha nem szeretnénk leadni az igényeinkből és összevetjük a tusolás élvezeti értékét a kádfürdőzés örömével. Erre is van válasz.
  A Hansgrohe EcoSmart+ funkcióval ellátott zuhanyfejei élménnyel töltik meg a tusolást, hiszen a levegővel dúsított vízsugár olyan lágy, hogy szinte simogat, a zuhanyfejbe épített kerámiabetét pedig egyúttal arról is gondoskodik, hogy jóval kevesebb vizet fogyasszunk a tisztálkodás közben. A hagyományos zuhanyfejekhez képest az EcoSmart+ funkcióval bővített rózsa akár 40 százalékos vízmegtakarítást tesz lehetővé. A víztakarékos megoldás ráadásul ahhoz is hozzásegít bennünket, hogy a hőenergiával is spórolhassunk. A csökkentett vízmennyiségnek köszönhetően ugyanis a gáz- és villanyszámlát sem növeljük. 

  A Laufen ECO megoldásai

  A LAUFEN filozófiájának régóta része, hogy az értékes és véges erőforrásokat megfontoltan kell használni. Ennek jegyében születtek meg a hatékony víz- és energiafogyasztást lehetővé tevő ECO, ECO+ és a FlowControl funkciókkal ellátott csaptelepeik. Az ECO szériás szerelvények a beépített hőmérséklet szabályzónak és levegődús vízáramnak köszönhetően 30 százalék energia-megtakarítást tesznek lehetővé. Az ECO+ funkció egy viszonylag egyszerű és kézenfekvő megoldás arra, hogy a gázzal vagy az árammal spórolhassunk. A csaptelepek középállásban hidegvizesek, így a csap megnyitásakor nem indul el a kazán vagy a bojler.
  A FlowControl funkció a víztakarékosság terén segít minket és egyfajta fékként működik, hiszen a csaptelep karjának emelésekor a víz csökkentett nyomással folyik, a teljes nyomást csak akkor érjük el, ha a kart szándékosan magasabbra toljuk.
  A gyártó termékei között a CITYPRO sorozat az ECO és a FlowControl funkciót is hordozza, míg a hidegvizes középállást a Sense, a Pure és Laurin csaptelepek jellemzői között találjuk meg.

  Forrás: https://csempekor.hu/energiahatekony-kezmosas-letezik/
Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére