+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Hírek

Hírek
  • Tűzoltásként parkettával segítettünk

    Tűzoltásként parkettával segítettünk


    Laminált parkettával igyekeztünk segíteni, hogy a Szabó család lakása újra lakható, otthonos és kényelmes legyen. A Tóközpusztán élő család otthona január közepén égett ki elektromos zárlat miatt. A tűz lakhatatlanná tette a 4 fős család otthonát. Azóta saját erőből és baráti támogatással végzik a helyreállítást, amihez szombaton megérkezett tőlünk a padlóburkolat a szobákhoz. 

    Egy apró elektromos hiba kevesebb, mint fél óra alatt tette tönkre a család sokéves munkájának eredményét, két kisgyerek és szüleinek otthonát. Január közepén Alexandra egy fél órás, gyors bevásárlásra ugrott el 10 éves kisfiával, mire hazaértek megtörtént a baj.  Füst szivárgott kifelé a házból, és ahogy a fiatal anyuka kinyitotta a bejárati ajtót, a kifelé tóduló füst az arcába csapott.  Negyedórán belül a tűzoltók is helyszínre értek, de hiába a gyors reagálás, a száz fokot meghaladó hőmérséklet rövid idő alatt megolvasztotta a műanyag ablakokat, tönkre mentek a belső ajtók, bútorok, játékok váltak használhatatlanná. Alexandra azt mondja: valószínűleg egy hibás telefontöltő okozta zárlat miatt keletkezett a tűz, ami feketére festette a falakat, a bútorokat és szinte felemésztette a gyerekek játékait.
    A padló is tönkre ment, de arra már nem lesz gondja a családnak, hiszen a hétvégén kiszállítottuk az újraburkoláshoz szükséges laminált parkettát és a lerakáshoz szükséges segédanyagokat a tóközpusztai házba. – Iskolai szülőcsoportban kaptuk az üzenetet, hogy az egyik diák családja bajba került egy tűzeset miatt. Borzasztó lehet két kisgyerekkel ilyen nehéz helyzetbe kerülni, mindenképpen szerettünk volna segíteni a lakás felújításában – mondta Györfiné Johancsik Katalin, cégünk ügyvezetője. – Megkerestük Alexandrát, akivel leegyeztettük, hogy mire van szükségük, így alakult ki, hogy a szobák újraparkettázásában számítanak a Sióház Centrum támogatására. Örülök, hogy ezzel mi is hozzájárulhatunk az újrakezdésükhöz és ahhoz, hogy rövidesen újra a saját otthonukban folytathassák az életüket.
    A házat a család önerőből, barátok kétkezi munkájával hozza rendbe, a parketta érkezésekor is festettek, takarítottak. Az édesanya azt mondja, hálásak mindenkinek, aki segítetett a bajban.

    Az már biztos, hogy a szürke laminált Norbi, a tízéves fiúcska szobájába kerül, aki egyébként férfiasan megállja a helyét, a parketta bepakolásából is kivette a részét. 

Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére