G-BSL85KGH31
+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Hírek

Hírek
 • Elvesztél az információ halmazban? Segítünk, hogy nyerhess akár 3,5 millió forintot az új otthonfelújítási programban!

  Elvesztél az információ halmazban? Segítünk, hogy nyerhess akár 3,5 millió forintot az új otthonfelújítási programban!

  Legyél startra kész, ne maradj ki az Otthonfelújítási támogatás 2024 programból, amelyen akár 3,5 millió forint állami támogatáshoz is hozzájuthatsz otthonod korszerűsítésére.
  A vissza nem térítendő állami támogatással kombinált hitelprogram a legfrissebb bejelentés szerint június 3. helyett várhatóan július elején indul. Az elkövetkező 1-2 hétben érdemes ellenőrizned, hogy jogosult vagy-e az állami támogatásra és a támogatás részeként igényelhető kamatmentes hitelre.


  A pályázat feltételeinek 1 milliónál is több magyar ingatlantulajdonos felelhet meg, a keret azonban szűkös, ami azt jelenti, hogy 20 000 igénylőnek lesz elegendő. A programban összesen 108 milliárd forint áll rendelkezésre, amit hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, melegvíz- és fűtésirendszer-korszerűsítésre költhetnek az igénylők.


  A 108 milliárd forintos keret várhatóan gyorsan kimerül, ezért csak azoknak lesz lehetősége hozzájutni az akár 3,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz, akik gyorsan cselekednek és a július eleji startra az igényléshez szükség valamennyi dokumentummal rendelkeznek.

  A pályázat rendkívül összetett. Az ingatlan típusa, építési éve, a tulajdoni viszonyok, a hitelképesség és a korszerűsítési lehetőségek is változatosak, ezért csak annak érdemes önállóan belevágni a pályázati anyag összeállításába, aki úgy érzi, hogy minden információval rendelkezik ahhoz, hogy egyedül sikerre vigye az igénylést. 


  Szeretnél több információhoz hozzájutni? 


  Regisztrálj és segítünk, hogy elnyerd az akár 3,5 millió forint állami támogatást!


  A dokumentumok (pl. jövedelem igazolás, adóigazolás, tulajdoni lap stb.) összegyűjtése, az energetikai tanúsítvány elkészíttetése, a hitelképesség vizsgálata, az építőanyagokra árajánlatok bekérése, a regisztrált kivitelező felkutatása vagy éppen a kivitelezői munkadíjra vonatkozó ajánlat bekérése idő- és energiaigényes folyamat, ezért jó, ha egy helyen megkapod a választ kérdéseidre.

  Mi, az Újház Siófok építőanyagkereskedésben kellő tapasztalattal és szakértő munkatársakkal állunk rendelkezésedre. Keress minket, ha szeretnél elindulni a pályázaton, de bizonytalan vagy a részleteket illetően illetve abban, hogy sikeresen igényelheted-e a 3-3,5 millió forint állami támogatást!  A támogatás részletszabályozása az elkövetkező hetekben még változhat, ám azok alapján, amit már biztosan tudunk, meg tudjuk állapítani, hogy részt vehetsz-e az új otthonfelújítási programban.


  A program ezúttal nem csak gyermekes vagy gyermekvállalást tervező igénylőknek szól. Adott esetben nyugdíjasok is jogosultak lehetnek az állami pénzre. Kitétel, hogy az igénylőnek életvitelszerűen abban a házban kell élnie, amelynek felújítására felveszi a támogatást. Ide kell szólnia a lakcímkártyájának is.​

  Fontos tudnivalók és feltételek
  • Otthonod 1990. december 31. előtt épült.
     A programban az alábbi ingatlantípusok korszerűsíthetők:

   - egy- vagy többlakásos családi házak
   - belterületi-, külterületi-, vagy zártkerti lakóház
   - szabadon álló családi ház
   - sorházi családi ház
   - ikerház

  • A pályázónak energetikai tanúsítvánnyal kell igazolnia, hogy a korszerűsítést követően minimum 30% energiamegtakarítást ér el. 
   A megtakarítás igazolásához készíttetni kell egy energetikai tanúsítványt a beruházás előtt, majd újabb tanúsítványra lesz szükség a felújítás elkészülte után is. A kezdő és az új értékek különbözetével lehet igazolni, hogy teljesült-e az energiamegtakarítási minimum érték.

  •  A programban 7 millió forint költséget lehet maximálisan elszámolni.
   Ebben az esetben 1
    millió forint önerőt kell az igénylőnek felmutatnia. A fennmaradó 6 millió forint egyik része a vissza nem térítendő állami támogatás, másik része a 0%-os hitel.

  • Az állami támogatás mértéke járástól függően 2,5 - 3 - 3,5 millió forint lehet.
   A Siófoki Járásban élők 3 millió forintos állami támogatásban, a Fonyódi Járrásban élők 3,5 millió forintért indulhatnak.

  • A vissza nem térítendő állami támogatást hitelfelvétel nélkül nem lehet igényelni.
   Ahhoz azonban, hogy a 10 éves futamidőre felvehető kedvezményes hitelt megkaphassa az igénylő, számos feltételnek meg kell felelni.

  • A támogatást az épületek lábazati, homlokzati és födém szigetelésére, külső nyílászárók cseréjére, fűtés- és a használatimelegvíz-rendszer korszerűsítésére lehet fordítani.

  • Önmagában a fűtési rendszer korszerűsítésével nem lehet elérni a feltételként szabott minmum energiamegtakarítást, azonban a megfelelő hőszigetelési rendszer beépítésével a 30%-os cél biztosan teljesíthető.


  Építőanyagkereskedésünkben komplett hőszigetelési rendszerek széles kínálatával várunk!


Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére