+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Hírek

Hírek
  • 2023 burkolat trendjei

    2023 burkolat trendjei

    Új év, új trendek. A burkolatok világában a 2023-as vonulat nem sokban tér el a tavalyitól, továbbra is velünk vannak a természet ihlette részletek, a vibráló árnyalatok, a fenntarthatóság iránti törekvés és a szín, amely mindent megtestesít, amit összefüggésbe hozhatunk a környezettel: a zöld. A szín, ami tavalyelőtt nagy erővel robbant be a köztudatba és egy egyelőre kirobbanthatatlannak tűnik. Jöjjön most 5 meghatározó jellegzetesség, ami 2023-ban a csempedivatot jellemzi.

    Nincs új a nap alatt, 2023-ban is az előző években már megismert irányzatok uralják a trendeket, eltérések leginkább a finomításokban és a gyártási technológiák fejlődésében érhetők tetten. Ez utóbbinak köszönhető az is, hogy a burkolatok látványos mintázata egyre részletgazdagabb és tökéletesebb. Annak valójában örülni kell, hogy extrém ugrást vagy változást nem kell elkönyvelni a csempedivatban, hiszen ez egyet jelent azzal, hogy, aki az elmúlt 1-2 évben lakta be új otthonát, nem kell aggódnia, hogy a frissen burkolt felületek egy része már elavult vagy kevésbé menő.
    A kőporcelán hidegburkolatokkal egyébként sem rövidtávra tervezünk, sőt… Ezzel meg is érkeztünk az első számú trendhez, amelyet nemcsak a csempegyárak követnek, de világviszonylatban minden valamit magára adó gyár, amelyik komolyan veszi, hogy a zöld jövőbe fektet.

    1. FENNTARTHATÓ SZÉPSÉG

    A fenntarthatóság a belsőépítészet számára is fontos kritérium, ami nemcsak az energiahatékony megoldások alkalmazását jelenti, de olyan anyagok használatát is, amelyek természetesek, évtizedekre szólnak és amelyeknek az előállítása nem terheli a környezetet. A csempe éppen ilyen, ezért ha otthonunkat a padlótól a falakig hidegburkolattal díszítjük, biztosak lehetünk abban, hogy olyan anyagot választottunk, ami néhány éven belül nem veszélyes hulladékként kerül ki egy esetleges lakásfelújítás során.
    A Csempekör által forgalmazott burkolatok gyártói egytől-egyig komoly fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt időszakban azért, hogy minél kevesebb vizet és energiát használjanak az előállítás során. Aki hidegburkolatot vásárol otthonába, az egyúttal ökológiai lábnyomának méretét is csökkenti amellett, hogy esztétikus környezetet teremt maga körül.

    2. SZÓLÍT A TERMÉSZET

    ​A bennünket körülvevő világ csodái a világjárvány fenyegetettségének elmúltával újra hívogatnak, de a természet közelsége iránti igény éppen a bezártság idején erősödött fel bennünk. Mindez a lakberendezési trendekben is hamar megmutatkozott, ahogy a burkolatgyártásban is erőteljes vonalat képvisel a biofília irányzata, amely egyszerűen értelmezve az ember és a természet kapcsolatát fejezi ki.
    A természetes alapanyagokra leginkább hasonlító burkolatok, mint a fahatású fali- és padlólapok pontosan beleillenek ebbe az irányzatba, de ide tartoznak a valódi kövekre megtévesztésig hasonlító kőhatású burkolatok is. Ezek, akárcsak a természetben előforduló képződmények változatos színekben rendelhetők a Csempekör szalonokban és kereskedésekben.
    A természetközelséget persze látványos formában is megteremthetjük, méghozzá feltűnő dekorburkolatokkal, amelyekről kidolgozott növényi minták köszönnek vissza. Aki ilyet keres, annak érdemes megnéznie a FAP legújabb, Ylico kollekcióját, de a gyártó Bloom lapcsaládját is ajánljuk a növénykedvelők figyelmébe.

    3. A KIROBBANTHATALAN ZÖLD

    Ha már fenntarthatóság és természetközeliség, nincs a zöldnél kifejezőbb szín. A zöld legalább két éve benne van köztudatban, mi több a fürdőszobákban, a konyhapultok felett és a bárok, bisztrók csempézett felületein. A zöld amilyen erővel robbant be, azzal az energiával ragaszkodik előkelő helyéhez és egyelőre kirobbanthatatlannak tűnik a burkolati trendek közül. A zöldnek számos árnyalatával találkozhatunk, amelyeknek nagy előnye, hogy más színekkel együtt használva is jól mutat.
    A Marca Corona zöldjei között türkizes márványhatást ugyanúgy találunk, mint kisméretű téglaformátumú mázas lapokat, fénylő haragoszöld árnyalatban.

    Az Atlas Concorde legújabb márvány csodái között a zöldek a drágakövekre emlékeztetnek vagy olyan zöld természeti kincsek világát idézik, mint amilyenek Dél-Amerika esőerdei. tson ide a szöveg írásához.

    4. MINIMÁL, A BIZTOS HELYTARTÓ

    A minimalista stílus évek óta népszerű, és idén is a legtrendibb és legkedveltebb irányzatok közé tartozik akár a burkolatok megjelenését nézzük, akár a komplett enteriőrt vagy a bútorokat. Apropó bútorok. A minimál konyhabútorok kedvenc alapanyagának számítanak a megalapok, amelyekkel csodás felületeket alkothatunk a konyhában éppen olyan stílusban, amilyen a padló vagy a falak megjelenése.

    A minimalista irányzatot az egyszerű és letisztult vonalvezetés mellett a finom és semleges színek jellemzik. A modern stílusvilághoz tökéletesen passzolnak a beton- és cementhatású burkolatok, amelyek a letisztult esztétika mellett is erőteljes vizuális erővel hatnak.
    Az Atlas Concorde Boost és Boost Pro kollekciója, a minimalista otthonokban biztosan megtalálják a helyüket.
    A stílus kedvelőinek érdemes szemügyre vennie a Marca Corona Multiforme kollekcióját is, amely 21 színével és 8 különböző méretével a leggazdagabb burkolatcsalád a Csempekör repertoárjában, de a minimál jegyében a Porcelaingres Urban kollekcióját sem hagyhatjuk ki a sorból, amely igazi városi vagány és a legjobban azokban az otthonokban érvényesül, ahol a kevesebb több koncepcióját követik.

    5. A KŐPORCELÁN PADLÓBURKOLAT NEM MEGY KI A DIVATBÓL

    A kerámia és kőporcelán hidegburkolatok 2023-ban talán minden eddiginél erősebben betonozzák be magukat a trendek élvonalába, a padlóburkolatok esetében mindenképpen a legnépszerűbb megoldásnak számít a változatos kőporcelán. A korszerű járólapok bármilyen textúrával, mintával és anyaghatással (fahatás, kőhatás, betonhatás, márványhatás stb.) rendelhetők. A trendiséget olyan előnyös tulajdonságok fokozzák, mint a magas kopásállóság, az egyszerű kezelhetőség és tisztíthatóság. Mivel a kőporcelán padlólapok felülete nem porózus, ezért nem tapad meg rajta a szennyeződés. A lapok nedves ruhával és meleg vízzel egyszerűen feltakaríthatók, nincs szükség impregnálószerekre, lakkokra vagy speciális kemikáliákra a tisztításhoz, karbantartáshoz. Mindezek az előnyös tulajdonságok a kültéri teraszburkolatokra is jellemzőek, amelyek ráadásul az extrém időjárási változásoknak is ellenállnak.

    Forrás: https://csempekor.hu/regi-uj-ismerosok-a-2023-as-trendek-kozott-termeszetkozeliseg-es-zoldek/
Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére