+36 84 310 681 siohaz@siohazcentrum.hu Hétfő-Péntek: 07:00 - 16:00, Szombat: 08:00 - 12:00

Ajánlatok

Ajánlatok
 • Áremelkedés jön a burkolatok piacán, érdemes az év végéig betárazni

  Áremelkedés jön a burkolatok piacán, érdemes az év végéig betárazni

  Jelentős, 10-30 százalékos áremelkedés várható januártól a teljes építőanyag-piacon, a növekedést az elszabadult energiaárak okozzák nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. 

  Az európai energiaár-emelkedés a burkolatok piacán érezteti majd hatását, 2022-ben várhatóan 3-10 százalékkal kerülnek többe csempék és a járólapok.Jelentős, 10-30 százalékos áremelkedés várható januártól a teljes építőanyag-piacon, a növekedést az elszabadult energiaárak okozzák nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. Az európai energiaár-emelkedés a burkolatok piacán érezteti majd hatását, 2022-ben várhatóan 3-10 százalékkal kerülnek többe csempék és a járólapok.

  Az építőanyagok és a burkolatok árát kontinens szerte egyszerre több gazdasági tényező hajtja felfelé, a szállítmányozási nehézségek (Ad blue hiány), a magas infláció vagy a munkaerőpiaci problémák mellett az energiakrízis miatt emelkednek leginkább a gyártói költségek. Szakértők szerint az árak átlagos 20 százalékos növekedésének hatására az építkezés vagy felújítás átlagosan 10 százalékkal kerül majd többe jövőre.

  Az otthonteremtési illetve felújítási programokban résztvevő családok számára, vagy azoknak, akik 2022-ben terveznek építőipari munkát, érdemes még az idei árakon betárazni padlóburkolatot, csempét vagy szanitert, ha szeretnék kordában tartani a kiadásaikat.

  Fürdőszobaszalunkban számos neves olasz gyártó, így többek között az Atlas Concorde, az ABK, a Caesar, a FAP, a Marca Corona vagy a Ragno különlegesen szép burkolatait kínáljuk, amelyeket bemutató boxokban és mintafalakon is megtekinthetnek ügyfeleink. Az energia krízis az olasz piacot is sújtja, így a gyártók januártól árat emelnek, várhatóan 3, 6, 8 vagy akár 10 százalékos mértékben.

  Aki az építkezés vagy a felújítás során már eljutott addig, hogy hamarosan esedékessé válik a burkolás, esetleg van lehetősége arra, hogy a jövőre tervezett munkálatokhoz még idén beszerezze a burkolatot, annak érdemes most gyorsan cselekednie. A december 10-ig leadott igénylések esetében még adott a lehetőség arra, hogy a 2021-es árakon rendeljük meg a kinézett csempét vagy járólapot, amit ráadásul az idei évben szállíthatunk.

  Munkatársaink állnak rendelkezésére, ha úgy dönt, hogy még idén beelőzi a 2022-es áremelkedést.

Close
X


Sióház Centrum Kft.

Cím: 8600 Siófok, Ipar u. 2. 
Központi tel.: +36-84/310-681
Fax: +36-84/999-623
e-mail: siohaz@siohazcentrum.hu

Nyitvatartás

H-P: 7-16 óra
Sz: 8-12 óra
​V: Zárva

Ugrás az oldal tetejére