BAUMIT

Hogyan lehet a kevesebb több?


A Baumit megújult homlokzati vakolataival most több hozható ki egy vödörből!


A Baumit homlokzati vékonyvakolatai gyors és könnyen megvalósítható megoldást kínálnak az épületek homlokzatainak védelmére, azok egyedi arculatainak kialakításával. A Baumit vékonyvakolatok receptúrájának továbbfejlesztésével a már jól ismert magas minőség mellett olyan további előnyökkel is találkozhatunk, mint a termékek könnyebb kezelhetősége, kevesebb anyagszükséglete, jobb feldolgozhatósága és hosszabb élettartama.


Baumit innováció


Válasszon megbízható minőséget és használja a Baumit vékonyvakolatait! Valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolat már az új, továbbfejlesztett receptúrával érhető el, az alábbi termékelőnyöket kínálva:

1. Könnyebb kezelhetőség
Mivel a különböző típusú hátfájások a nehéz tárgyak nem megfelelő módon való emelésétől és cipelésétől alakulnak ki, különösen az építkezéseken, a Baumit csökkentette homlokzati vékonyvakolat termékeinek vödör súlyát 30 kilogrammról 25 kilogrammra.

2. Kevesebb anyagszükséglet
A Baumit vékonyvakolatok a legutóbbi termékfejlesztésnek köszönhetően hatékonyabban használhatóak fel. Bizonyos struktúráknál mostantól kisebb mennyiségre van szükség négyzetméterenként. Például a K2 struktúra esetén a korábban ajánlott 3,2 kg/m² anyagszükséglet 2,9 kg/m²-re, a K3 struktúra esetén 4,2 kg/m² –ről 3,9 kg/m²-re csökkent.

3. Jobb feldolgozhatóság
A Baumit egyik fő innovációs alapelve, hogy hatékonyabbá és könnyebbé tegye a kivitelezést. Ennek szellemében kerültek továbbfejlesztésre a Baumit homlokzati vékonyvakolatok receptúrái, melynek köszönhetően egy könnyebb és gyorsabb felhasználást eredményező, magasabb minőségű termékösszetétel született. Az új, továbbfejlesztett receptúrának köszönhetően a 25 kilogrammos vödör kiadóssága alig marad el a 30 kilogrammos vödörétől.

4. Hosszabb élettartam
Az épületek homlokzata amellett, hogy az esztétikus megjelenésért felel, egyúttal az épület védőpajzsaként is működik. Minél vastagabb ez a védelem, annál jobban óvja az épület homlokzatát a környezeti hatásoktól, mint a hőség vagy a csapadék. A nagyobb szemcseméretű struktúrák – a K2 es a K3 – vastagabb rétegben hordhatóak fel, és ezáltal hosszabb élettartamot biztosítanak a homlokzatnak.


A színes vékonyvakolatokról:


A feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolatok nemcsak az épület mechanikai és időjárás elleni védelmét biztosítják hosszú távra, hanem döntő módon járulnak hozzá a homlokzati felület esztétikus megjelenéséhez.


Dekorvakolatok:


Elsősorban dekorációs céllal alkalmazott, határozott, sötét és intenzív tónusú színű homlokzati vékonyvakolatok. Ma már a Baumit kínálatában található legsötétebb színek is felhordhatók hőszigetelő rendszerekre – a szokásostól némileg eltérő rétegrenddel.


Modellező vakolatok:

A Baumit CreativTop modellező vakolatok speciális felhordási technikái lehetővé teszik olyan különleges struktúrájú felületek kialakítását, melyekre a hagyományos vödrös vakolatok már nem alkalmasak. A kialakítható lehetőségek számának csak a képzelet szab határt!


Amikor a szín és a struktúra találkozik

A Baumit Life színvilág kombinálva a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolat sokoldalúságával határtalan lehetőségeket nyújt. Ez a vékonyvakolat 758 különböző színárnyalatban áll rendelkezésre, amely a legkülönfélébb módon kombinálható, így egyedi megjelenésű homlokzatokkal színesíthetjük épületeinket.

Akár strukturált, elmosott, finom- illetve durvaszemcsés, betonhatású, sima vagy számtalan más felületi kialakítást szeretnénk, mindez a Baumit CreativTop vékonyvakolatokkal valósággá válhat. Épületeink külső fala így nemcsak a színválasztással válhat egyedivé, hanem megjelenésében is. A durvától a legfinomabb szemcséig hat különböző szemcsenagyságú alapstruktúra kombinációja teszi mindezt lehetővé.


Technikák:


Baumit CreativTop

A Baumit CreativTop modellező vakolatok speciális felhordási technikái lehetővé teszik olyan különleges struktúrájú felületek kialakítását, melyekre a hagyományos vödrös vakolatok már nem alkalmasak. A kialakítható lehetőségek számának csak a képzelet szab határt!


A homlokzatfestékekről

Valamennyi homlokzati vékonyvakolathoz rendelkezésre állnak a velük megegyező kötőanyagú és azonos színválasztékú homlokzatfestékek. Ezek a meglévő-, felújításra szoruló- vagy új homlokzati vakolatok átfestésére vagy javítására használhatók fel.


A dekor festékekről

Elsősorban dekorációs céllal alkalmazott, határozott, sötét és intenzív tónusú színű homlokzati vékonyvakolatok.

Ma már a Baumit  kínálatában található legsötétebb színek is felhordhatók hőszigetelő rendszerekre – a szokásostól némileg eltérő rétegrenddel.


A nemesvakolatokról

A nemes vakolatok tradicionális, gyárilag előkevert színes homlokzati vakolatok, melyek valamennyi mész-cement és hőszigetelő alapvakolatra valamint minden felújító alapvakolatra felhordhatóak.

Hőszigetelő rendszerekre azonban csak bizonyos fajtái kerülhetnek.


A vakolat alapozókról

Olyan speciális anyagok, melyek a vékonyvakolatok alapfelületének megfelelő tapadását, egyenletes nedvszívását vagy a különleges körülmények (pl. a megengedettnél hidegebb időjárás) közti feldolgozhatóságot biztosítják.

Alapozók és kiegészítő termékek

Olyan speciális anyagok, melyek a vékonyvakolatok alapfelületének megfelelő tapadását, egyenletes nedvszívását vagy a különleges körülmények (pl. a megengedettnél hidegebb időjárás) közti feldolgozhatóságot biztosítják.


Különféle kötőanyagok


A homlokzati vékonyvakolatokat a Baumit Kft. különféle kötőanyagokkal gyártja. Valamennyi vakolat megfelel a rájuk vonatkozó szabványok előírásainak, a köztük lévő különbség elsősorban a speciális igénybevételekkel szembeni ellenállásban mutatkozik meg. A NanoporTop elsősorban öntisztuló hatásával, az openTop és a SilikatTop kitűnő páraáteresztésével, a SilikonTop rugalmasságával és vízlepergető hatásával, míg a GranoporTop a káros anyagokkal szembeni ellenállásával tűnik ki.


A gépi vakolatokról


Olyan alapvakolatok, melyek speciális adalékszereiknek köszönhetően hagyományos vakológéppel hordhatóak fel.

Alkalmazásukkal a kivitelezés jelentősen felgyorsulhat és egyszerűsödhet.


 

Univerzális és finom vakolatok


Olyan (jellemzően mész-cement kötőanyagú) finomabb szemcse-összetételű, kézi vakolatok, melyek az alapvakolatok felületét teszik alkalmassá a végső felületképzés (pl. festés, tapétázás) fogadására.
Kapcsolódó termékek:
UniWhite
UniPutz
Simító vakolat (PerlaExterior)
FeinPutz (PerlaWhite)

felületét teszik alkalmassá a végső felületképzés (pl. festés, tapétázás) fogadására.
Kapcsolódó termékek:
UniWhite
UniPutz
Simító vakolat (PerlaExterior)
FeinPutz (PerlaWhite)


Alapvakolatok


Olyan kézi- vagy gépi felhordású (jellemzően szürke vagy fehér színű) vakolatok, melyek a falazóelemek egyenetlenségeit kiegyenlítik, de végső felületképzésre önmagukban nem alkalmasak. Vastagságuk beltérben min. 1 cm, kültérben min. 2 cm.


Kötőanyagok


A felhasználás előtt, a tervezés során a vakolatok kötőanyagát úgy kell megválasztani, hogy az adott falazathoz, alapfelülethez ill. térhez a vakolat a legjobb tulajdonságait kihasználhassuk. A hagyományos mész-cement vakolatok mellett egyre elterjedtebbek a gipsz- és mész kötőanyagú termékek. Ezek előnye elsősorban a kiváló lakóklíma-szabályozó képesség (magas nedvesség- és páratartalom felvevőképesség, gyors leadóképesség), és a jó páragazdálkodás, mely kellemes belsőtéri lakóklímát biztosít.


REVCO

A kezdetek... Immár múlt századi a történet: Hollandiában egy családi vállalkozásként indult festéket és vödrös vakolatot gyártó üzem a Kelet-Európai változások hatására úgy döntött, hogy a magyar piacot veszi célba. A kezdetben csak a holland anyacég termékeit importáló és forgalmazó kis kft. mára Magyarország egyik meghatározó gyártójává vált. Uniós csatlakozásunkkal megnyílt az út a környező piacok felé, partnereink szinte mindenhol megtalálhatóak a szomszédos országokban.

zínező rendszerünk a kihelyezett pasztázó gépekkel az induláskor egyedülállónak számított és a piacon és a mai napig garantálja rugalmasságunkat. Európa legnagyobb paszta gyártóinak termékeit forgalmazzuk. A rugalmasság növelése volt a cél a Remix rendszerünk kidolgozásakor is. Azon vásárlóink részére, akik valamilyen speciális keverékre vágynak a Remix rendszer jelenti a megoldást: a kis zacskókba ömlesztett tetszőleges színű kövekből több mint ezer féle színösszetételű lábazati vakolat állítható össze.

Szilikon és Szilikát

Speciális, magasabb páraáteresztő képességgel rendelkező anyagaink már évek óta termékpalettánk részét képezik. Műemléképületekre vagy olyan házakra ahol elvárás a fedővakolat jobb "lélegző" képessége ajánljuk ezen termékeinket.

Folyamatos Fejlesztés és Környezetvédelem

Cégünk folyamatosan új fejlesztésekkel próbál a piac kihívásainak eleget tenni. Kizárólag vizes emulziós, környezetbarát anyagok kerülnek a fejlesztési listára. A környezet védelme nagy hangsúlyt kap a Revco technológiai és technikai stratégiájában is. Nem véletlen, hogy gyárunk helyet kaphatott Szigetszentmiklós Leshegy Ipari parkjában, mely körül Budapest legfontosabb ivóvíz gyűjtő kútjai vannak.

NEOmix és VARIOmax

A két legnépszerűbb termékünk évek óta stabilan állja helyét piacon, köszönhetőan a jó minőségnek, kedvező árának és nem utolsósorban a korszerű adalékanyagokat magában hordozó receptúrának. Nagy örömünkre nemcsak a háztulajdonosok elégedettek a termékek által produkált eredménnyel, de a kivitelezők is kedvelik könnyű kezelhetősége miatt.

Íme néhány termék:HOMLOKZATI SZINEZŐ VAKOLAT


SZILIKON Spachtel és Struktúra vakolat

  gyárilag előkevert,

 • vízzel hígítható,
 • szilikon gyanta kötőanyagú,
 • Kvarc töltőanyagú (1,5mm-es), spachtel (kapart)
 • Kvarc töltőanyagú (2mm-es), struktúra (gördülő szemcsés)
 • uv. sugárzásnak ellenálló pigmenteket és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó
 • vödrös kiszerelésű vékonyvakolat,
 • mely a VARIO színkártya színeiben kapható.

Kiemelkedően jó páraáteresztő képességű, jól tisztítható bevonatot ad.

 


VARIOmax Sruktúra, Spachtel és Roll putz vakolat

 • Szakemberek ajánlása alapján fejlesztett termék.
 • Kimagaslóan jól feldolgozható,
 • szálerősített,
 • gyárilag előkevert,
 • vízzel hígítható,
 • műgyanta diszperziós kötőanyagú,
 • Kvarc töltőanyagú roll putz (hengerelt) textúrával
 • Kvarc töltőanyagú (1mm, 1,5mm és 2,5mm-es), spachtel (kapart) textúrával
 • Kvarc töltőanyagú (2mm és 3mm-es), struktúra (gördülő szemcsés) textúrával
 • tulajdonság javító adalékokat tartalmazó
 • vödrös kiszerelésű vékonyvakolat,
 • mely a VARIO színkártya összes színében kapható.


Lábazati vakolat választék:

Választató színek lehetőségei végtelenek, minden árnyalatban hatalmas választékot kínál.