Telefon: +36 30 123 4567

Elérhetőségeink

Tel.:
+36-84/310-681
Fax:
+36-84/999-623
Email:
Cím:
8600 Siófok, Ipar u. 2.

Nyitva tartás

Hétfő:
7.00 - 16.00
Kedd:
7.00 - 16.00
Szerda:
7.00 - 16.00
Csütörtök:
7.00 - 16.00
Péntek:
7.00 - 16.00
Szombat:
8.00 - 12.00
Vasárnap:
Zárva

Fakro

Cégünkről

A FAKRO egy 1991-ben alapított magánvállalat, amelyben számos ország, így Anglia, Ausztria, Hollandia, Írország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Oroszország, Spanyolország állampolgárai is részvényesek. Célunk, hogy vevőinket olyan termékekkel lássuk el, amelyek a tetőtér otthonná alakítása során a legmagasabb szintű igényeiket is kielégítik. Kitűzve ezt a célt magunk elé egyúttal gondoskodunk ügyfeleink egészségéről és biztonságáról, valamint a környezet védelméről.

A FAKRO világpiaci részesedése

 • számos országban piacvezető, a világ  2. tetőablak gyártó cége,
 • 15* százalékos piaci részesedésével a piacvezetők egyike,
 • több, mint 3300 foglalkoztatott személy,
 • több, mint 200 ezer m2 alapterületű saját gyártócsarnok és irodaépület, 12 gyártóüzem a világon,
 • 16 FAKRO forgalmazó cég (USA, Anglia, Franciaország, Spanyolország, Németország, Ausztria, Hollandia, Olaszország, Magyarország, Oroszország, Ukrajna, Szlovákia, Kína, Lettország, Csehország, Dánia),
 • raktárcsarnokok 30 ezer m2-en,
 • kiépített forgalmazói hálózaton keresztül értékesít minden olyan országban, ahol igény van tetőablakokra,
 • saját kutató-fejlesztő központ (több, mint 70 tervezőmérnök),
 • számos, szabadalommal védett innovatív megoldás és tizenegynéhány benyújtott szabadalom szerzője.
 A FAKRO termékek széles skálájának gyártója, melyek lehetővé teszik a tetőtér kényelmes belakását. Ide tartoznak:
Sokféle szerkezeti megoldású tetőtéri ablaktípus: billenő, felnyíló-billenő, térdfal-ablakok, tetőkibúvók, felülvilágítók
Tartozékok: reluxák, redőnyök, sötétítők, belső és külső árnyékoló rolók, távműködtető motorok és rendszerek, füstmentesítő rendszerek, napkollektorok

A FAKRO emellett az összecsukható padlásfeljáró lépcsők világviszonylatban is jelentős gyártója, és az összes lehetséges felhasználási módhoz kínál termékeket.

A FAKRO tetőtéri ablakok minőségüknek, funkcionalitásuknak, biztonságos használatuknak és újító megoldásaiknak köszönhetően bármilyen típusú tetőtéri helyiségbe alkalmazhatók. A kiváló minőségű alapanyagok és a legfejlettebb technológiák alkalmazása garantálja a FAKRO ablakok kiemelkedő jellemzőit, mint pl. tartósság, biztonság, funkcionalitás, kiváló hőszigetelő képesség.

Leírás

 

A PTP U3 és PTP-V U3 alu-műanyag tetőtéri ablakok billenő szerkezetűek. Horganyzott acélmaggal merevített többkamrás PVC profilból készülnek, aminek köszönhetően rendkívül stabilak, és ellenállnak a használat során fellépő vetemedéseknek.  Kiválóan alkalmazhatók magas páratartalmú helyiségekben (pl konyhában, fürdőszobában), mivel rendkívül tartósak és ellenállnak a külső hatásoknak, mint pl a korrózió, változó időjárási körülmények, tisztításuk és állagmegóvásuk pedig a minimálisra szorítkozik. A felhasznált PVC anyag nem nedszívó, továbbá nagymértékben ellenáll a savaknak és alkoholoknak.
FELNYÍLÓ-BILLENŐ ABLAK

FPP-V U3 preSelect - fa ablak V40P tokszellőzővel

FPU-V U3 preSelect - fa ablak poliuretán lakkal bevonva, V40P tokszellőzővel

Beépítési tartomány: 15-55o  

topSafe - betörésgátló szerkezeti megerősítések

topSafe rendszerrel
ellátott ablak

TÜV SÜD tanúsítvány

TÜV SÜD tanúsítvánnyal
rendelkező ablak

Elektromos vezérlés csatlakoztatásának lehetősége
Kiegészítő tartozékok széles választéka

Jellemzők:

 • vákuumosan impregnált, kiváló minőségű erdeifenyő (borovi) faanyagból készül , az FPP-V U3 háromszoros akril-lakk bevonattal, az FPU-V U3 háromszoros, fehér poliuretán bevonattal, amely tartós, sima réteget képez a felületen,
 • topSafe rendszerű szerkezeti megerősítések,
 • az ablakszárny az alsó részén elhelyezett kilinccsel nyitható, a nyitási mód megváltoztatását a tokban elhelyezett preSelect® nyitásváltó kapcsoló teszi lehetővé; az ablak beépítése illetve az ablakszárny kiemelése, behelyezése az FT_  ablakokéval hasonló módon történik,

 • a billenő ablakokkal egyező gazdag belső- és külső kiegészítő kellék választék,
 • 10 év garancia.


Leírás

Az  FPP-V U3 preSelect® felnyíló-billenő ablak a tetőtéri ablakok új generációjához tartozik. Jellemzői: a modern, széleskörűen felhasználható, funkcionális szerkezet és a könnyű kezelhetőség. Az  FPP-V U3 preSelect® ablak - az újszerű és szabadalmaztatott vasalatrendszernek köszönhetően - két, egymástól elkülönülő nyitásmóddal rendelkezik: felnyíló és billenő. Felnyíló módban az ablakszárny tetszés szerinti pozícióban maradhat 0° és 35° között, billenő módban pedig 180° -ban átfordítható. A nyitásmód váltását a tok oldalán elhelyezett preSelect® nyitásváltó kapcsoló teszi lehetővé, amely nyitott ablaknál válik hozzáférhetővé.

Az FPP-V U3 ablak nagy teljesítményű V40P-s tokszellőzővel rendelkezik, mely az ablak zárt állapotában is optimális levegőcserét tesz lehetővé a helyiségben.


Menü inaktiválva
A menüpontot csak adminisztrátorok, tartalomkezelők láthatják, amíg inaktív állapotban van.

Leírás


Az FYP-V* billenő ablak, a középvonalnál magasabbra helyezett vasalatnak köszönhetően a nyitott ablakhoz akadálytalan a hozzáférés. Az ablakszárny alsó része felnyíló szárnyként viselkedik, míg a felső része kiegészítő bevilágító szerepet játszik.

Olyan tetőablak a piacon, amely megfelel a DIN 5034-1** sz. szabványnak a 39°-43° lejtésű tetőkbe történő beépítés esetén - a szabvány alapján az ablak alsó peremének 95 cm-re, míg a felsőnek legalább 220 cm-re kell lennie a padlószinttől. 

0° és 45° között a billenő szárny innovatív vasalatrásegítő rendszerrel megerősített, amelynek köszönhetően ezen a tartományon belül bárhol megállítható. Az ablak V40P automata tokszellőzővel rendelkezik, amely optimális mennyiségű levegőt áramoltat a helyiségbe.

Az ablakszárny alsó részén elhelyezett kilincs kétfokozatú résszellőző állással ellátott.

Tisztításhoz az ablakszárny 160°-ban átfordítható és retesz segítségével rögzíthető.


Jellemzők:

 • A kétszárnyú FGH-V tetőerkély ablak felső ablakszárnya felnyíló módban fokozatmentesen 45°-ig nyitható, míg alsó ablakszárnya függőleges állásba kitolható
 • Az alsó ablakszárny részét képező kétoldali védőkorlát az ablakszárnnyal együtt működtethető. A nyitott ablakszárnyak erkélyt alkotnak a tetőtérben, lehetővé téve a szabad hozzálépést annak széléhez. Zárt állapotban a korlát a takarólemezek alatt helyezkedik el, így védve van a környezeti hatásoktól, nem szennyeződik, és nem rontja a tető esztétikáját.
 • Tisztításhoz a felső ablakszárny átfordítható, és retesz segítségével 180°-ban rögzíthető.
 • Az ablak V40P automata tokszellőzővel rendelkezik.
 • Az ablakhoz kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre.
 • Beépítési tartomány: 35 – 55°.
 • Beépítési ajánlás: térdfallal nem rendelkező tetőszerkezetbe, megfelelő szellőztetéssel funkcionáló helyiségekbe.

 Jellemzők:

 • vákuumosan impregnált erdeifenyő (borovi) faanyagból készül, kétrétegű akril-lakk bevonattal (FTP/D L3) vagy háromrétegű poliuretán bevonattal (FTU/D L3) a RAL9010-hez közeli fehér színben (NCS S0502-Y),
 • topSafe rendszerű szerkezeti megerősítések,
 • az szárny alsó részén elhelyezett kilincs kétfokozatú mikro-nyitást tesz lehetővé, 
 • belső- és külső kiegészítők széles választéka,
 • 10 év garancia.


Leírás:


Bármilyen típusú tetősík ablak  "meghosszabításaként" az ablak alá sorolva kerül a tetősíkba beépítésre. A duett ablakkal növelhető a bevilágító felület, illetve javítható a lakótérből való kilátás.

A duett ablak billenő módban nyitható. Kapható natúr (FTP/D L3) vagy fehér színben (FTU/D L3) a  nedvességnek fokozottan ellenálló poliuretán bevonattal. Mindkét változat üvegezésében az edzett külső üveg öntisztuló "Activ" bevonattal rendelkezik, míg a belső üveg ragasztott (biztonsági) - mindez nagyban növeli az ablak használati értékét. A duett ablakok a tetőtéri ablakokkal függőlegesen a KD sorolókeret segítségével sorolhatók össze.


Egyedi megoldások


Íves tető? Íves ablak! FCS

A billenő nyitással készülő, faszerkezetű FAKRO FCS típusú íves ablak követi az íves tetőszerkezetek vonalát. Alsó kilinccsel nyitható, az ív 2,5 m sugarú körvonalra illeszthető, gyártása egyedi megrendelésre történik.
Az FCS-hez a többi típushoz hasonlóan végleges felületkezeléssel készül. A vákuumos impregnálás után a kész szerkezetre kétszeres lakkréteg kerül, így a jóval több nedvességet felvevő, a fa szálirányára merőlegesen elvágott részek is védelmet kapnak.Ablak álosztóval

Tetőtéri ablak álosztóval, nagyszerűen alkalmazkodik a régies, műemlék jellegű épületekhez vagy az erre stilizált házakhoz. Jellegzetes tulajdonsága az üveg közepén függőlegesen elhelyezett álosztó, továbbá a külső bádogozás és a burkolókeret alapszíne a RAL színskálán a 9005 színhez közeli fekete, melynek köszönhetően az ablak tökéletesen illeszkedik a tetőfedő anyagok hagyományos színéhez. Álosztóval ellátott Fakro ablakok beépítésével nem csak kívülről őrizzük meg az adott épület régies formáját, műemlék jellegét, hanem komfortossá és hangulatossá alakíthatjuk a belső teret. Az álosztóval készülő ablakok rendelkeznek a Fakro ablakok összes előnyével. A tipikus méretekben és változatban készülnek; billenő, felnyíló-billenő tatőablakok álosztóval és tetőkibívók álosztóval.Különleges, egyedi formák

A Fakro ablakok, a megrendelők igényeihez igazodva, lehetnek különböző alakúak. Az üvegezés felépítése: külső - belső edzett üveg, alacsony emissziós réteg, 4H-16-4HT üvegkiosztás. Az ilyen típusú ablakok csak fix kivitelben kaphatók . Különleges, a típustól eltérő ablak rendelése esetén meg kell adni a tető dőlésszögét és a tetőfedő anyag fajtáját. Ezenkívül mellékelni kell egy vázlatrajzot a különleges alakú ablak oldalainak hosszával és a belső szögekkel.  A megrendelésnél fel kell tüntetni, hogy az ablak sorolva lesz-e más ablakokkal.


Tetőkibúvók

A Fakro tetõkibúvó ablakok szerkezetüknek és méretüknek köszönhetõen megkönnyítik a tetõre való kijutást a karbantartási munkálatok elvégzése céljából.

AZ FW_ típusú hõszigetelõ tetõkibúvó ablak minden fûtött lakóhelyiségbe alkalmas. A WS_ és a WG_  típusú kibúvók csak fûtetlen helyiségekhez ajánlottak.