Telefon: +36 30 123 4567

Elérhetőségeink

Tel.:
+36-84/310-681
Fax:
+36-84/999-623
Email:
Cím:
8600 Siófok, Ipar u. 2.

Nyitva tartás

Hétfő:
7.00 - 16.00
Kedd:
7.00 - 16.00
Szerda:
7.00 - 16.00
Csütörtök:
7.00 - 16.00
Péntek:
7.00 - 16.00
Szombat:
8.00 - 12.00
Vasárnap:
Zárva

Schiedel

A Schiedel márkanév évtizedek óta egyet jelent a hozzáértéssel, legyen szó bármilyen tüzelőberendezés füstgázelvezetéséről. A Schiedel kéményrendszereket új épületeknél és meglévő rendszerek felújításakor egyaránt ajánljuk.

A Schiedel kéményrendszerek:

 • elősegítik a tüzelőberendezés energiahatékony működését, így Ön költséget takarít meg,
 • lehetővé teszik a környezettudatos életvitelt,
 • a biztonságos működés révén óvják a ház lakóinak életét és értékeit,
 • karaktert és stílust adnak egy épületnek.

A Schiedel az építőiparban felhalmozott hatvanéves tapasztalata alapján a kerámia béléscsövet javasolja a kémények belső anyagaként. A kerámia ellenáll a hőterhelésnek és a füstgázból kiváló agresszív anyagoknak. A Schiedel  kerámia béléscsövei maximálisan ellenállnak a nedvességnek, tökéletesen füsttömörek, a kiváló alapanyagnak köszönhetően sav- és korrózióállóak.

Schiedel ABSOLUT

A fokozott hőszigetelésű és passzívházak kéménye

A Schiedel ABSOLUT energiatakarékos kéményrendszere az első passzív házakhoz is használható energiatakarékos kémény.
A ház számos eleme járulhat hozzá a fűtési költségek csökkentéséhez, ezek közül az egyik legfontosabb házelem a kémény. A Schiedel ABSOLUT tökéletesen biztosítja a fűtőanyag energiájának optimális felhasználását bármilyen tüzelőberendezés vagy tüzelőanyag esetében. A Schiedel ABSOLUT  kéményrendszer energiatakarékos kiegészítőivel segít elnyerni a passzívház minősítést az Ön házának is!

Előnyök:

Termo légkürtő

Az ABSOLUT kémény a Termo légkürtőn keresztül biztosítja a szükséges égési levegőt kazánok, a kandallók vagy a cserépkályhák számára a fűtött helyiség levegőjétől függetlenül. Ennek köszönhetően a szellőztető berendezések, a páraelszívók, illetve a klímaberendezések nem zavarják meg a kazán,
a kandalló vagy a cserépkályha biztonságos működését.

AbsolutSchiedel ADVANCE

Energiatakarékos kéményrendszer

A Schiedel ADVANCE kéményrendszer bármilyen fűtőanyaggal üzemelő tüzelő-berendezés füstgázainak biztonságos elvezetésére alkalmas (pl.: gáz, olaj, szén, fa és más szilárd tüzelő-anyag). Megfelel mind a tradicionális, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Az ADVANCE garantálja a fűtési rendszer változtatása (pl. kazáncsere vagy kandalló beépítése) esetén felmerülő költségek minimalizálását. Ez a kéményrendszer lehetővé teszi a tüzelési mód-váltást, anélkül hogy a kéményt át kellene alakítani.


Előnyök

Sokoldalú és rugalmas

 • szabad fűtőanyag-választás
 • tetszés szerinti fűtőberendezés
 • gyors és pontos építés


Schiedel SIH

A TARTALÉKKÉMÉNY

SIH kéményrendszert a vegyes tüzelésű kályhákhoz, kandallókhoz és cserépkályhákhoz ajánljuk, elsősorban biztonsági vagy tartalékkéménynek.

Hőszigetelt, samott bélésű kéményrendszer, amely minden nyitott égésterű készülék füstgázának elvezetésére alkalmas.
Egyszerűen és gyorsan építhető a méretpontos Schiedel alkatrészeknek köszönhetően.

Kéményrendszerként – valamennyi tartozékával együtt bevizsgálva – 30 év savállósági garanciával.

Előnyök

 • Minden tüzelőanyaghoz alkalmas
 • Bármilyen, nyílt égésterű tüzelőberendezéshez illeszthető
 • Hőszigetelt kéményrendszer
 • Magyar gyártású köpenytéglák
 • Schiedel rendszeralkatrészek
 • Kedvező ár, megbízható Schiedel minőség
 • 30 év savállósági garanciával

Schiedel UNI Plus

A hagyományos, hőszigetelt kéményrendszer

Az UNI Plus hőszigetelt,  samott bélésű kéményrendszer minden nyitott égésterű készülékek füstgázának elvezetésére alkalmas. A kéményrendszer univerzális, bármely tüzelési mód esetén biztonságosan alkalmazható.

A kémény olyan hőmérséklet- tartományokban is alkalmas, ahol a normál kémények az átnedvesedés veszélye miatt már nem felelnek meg.

Előnyök

 • Minden tüzelőanyaghoz alkalmas
 • Bármilyen, nyílt égésterű tüzelőberendezéshez illeszthető
 • Hőszigetelt kéményrendszer
 • Samott bélés a kéménytalptól a torkolatig
 • Tartós, hosszú távon biztonságos: ellenáll a nedvességnek, a savaknak és a hőméséklet-változásnak
 • Választható fejkialakítások: különböző burkolattípushoz méretben illeszkedő fedlapok vagy a vörös színű betonelemekből álló UNI kéményfej, amely egy ütemben építhető a kéménnyel
 • A köpenytéglák sarokfuratai megerősítő készlet beépítését teszik lehetővé
 • Széles méretválaszték, kombinált és szellőzőkürtős kivitelben is
 • 30 év teljes körű garanciával
UNI Plus


Schiedel SRS

A BIZTONSÁGI KÉMÉNY


Az SRS kéményrendszer választ ad az életkörülmények változására. Ha újabb lakóterülettel bővül a ház, akkor a biztonsági kémény lehetőséget ad egy újabb fűtőberendezés csatlakoztatására.

Nyitott égésterű készülékek, szén, fa, gáz és olaj tüzelőanyaghoz alkalmas.

Minden rendszeralkatrészt Schiedel gyárakban állítunk elő, termékeinket folyamatosan vizsgáljuk és teszteljük nemcsak a saját technológiai tesztlaborjainkban, hanem minősített intézetek vizsgáló egységeiben is.

Előnyök

 • Minden tüzelőanyaghoz alkalmas
 • Bármilyen, nyílt égésterű tüzelőberendezéshez illeszthető
 • Magyar gyártású köpenytégla
 • Schiedel rendszeralkatrészek
 • Kedvező ár, megbízható Schiedel minőség
 • 30 év savállósági garanciávalSchiedel AVANT

KIS ENERGIAFELHASZNÁLÁS, KÖRNYEZETBARÁT MŰKÖDÉS


A Schiedel AVANT kéményrendszer kondenzációs és alacsony füst-gázhőmérsékletű kazánokhoz egyaránt probléma mentesen csatlakoztatható, mindegy, hogy túlnyomásos vagy huzatigényes működésűek. Minden tüzelőanyaghoz alkalmazható 200°C füstgáz-hőmérsékletig. Egyaránt használható a zárt és nyitott égésterű kazánok esetén.

Megépíthető egyenáramú és ellenáramú működési elv szerint. Ellenáramú működés esetén a hőcserélő elv energiamegtakarítást eredményez.


Előnyök


Egyen- vagy ellenáramú működés esetén is alkalmazható

A Schiedel AVANT ugyanúgy működőképes a hagyományos egyenáramú (hátsó szellőzésű) üzemben is, mint ahogy – a Schiedel hőcserélő elv szerint – ellenáramú üzemben. Itt a kéménybe lefelé haladó hideg égési levegőt a belső cső melege előmelegíti.

 Különösen hideg napokon erősödik fel ez a hatás, amikor a modern fűtőkészülékek hatásfokát lényegesen javítja. Az energiamegtakarítás elérheti a 7%-ot. Az új fejlesztésű kerámiacső külső felületét jelentősen megnövelte a bordázás. Hatása a léghűtéses motorok blokkján alkalmazott, a hűtést elősegítő bordázáshoz hasonlítható. A megnövelt csőfelület javítja a hőleadást és ezzel növeli az energiamegtakarítást.

Avant

A tradicionális, egyenáramú működési rendszer (a kazán az égési levegőt nem a kéménytől kapja)

Avant

Ellenáramú működés: a fentről érkező levegő előmelegszik a belső cső felületén, növelve ezzel a fűtőberendezés hatásfokát

Schiedel MULTI

GYŰJTŐKÉMÉNY TÁRSASHÁZI LAKÁSOK EGYEDI FŰTÉSÉHEZ

A Schiedel MULTI többlakásos társasházak elsősorban kondenzációs, illetve alacsony füstgáz-hőmérsékletű zárt égésterű gázkészülékeinek füstgáz-elvezetésére alkalmas kéményrendszer, amelyek akár kevert rendszerben is ráköthetők a készülékek. Az égési levegőt a tetőn kívülről biztosítja.

Az egyes lakások kazánjai korlátozás nélkül egymástól függetlenül működtethetők.

A Schiedel MULTI legelőnyösebb tulajdonsága a társasházak számára az, hogy több (akár szintenként is több) egyedi fűtőberendezés is ráköthető. Az egyes emeletek mindegyik kazánja korlátozás nélkül használható, és egyedileg szabályozható. Így egyedileg számolhatók el az egyes lakások fűtési költségei és nem kell bonyolult megosztási és elszámolási rendszereket alkalmazni a központi fűtés költségeinek lakásokra bontásánál.


 

SCHIEDEL QUADRO PRO

A TÁRSASHÁZAK GYŰJTŐKÉMÉNYE

A Schiedel QUADRO PRO kéményrendszer a Schiedel új gyűjtőkémény rendszere. Speciális levegő-füstgáz kéményrendszer normál zárt égésterű és kondenzációs kazánokhoz, egyedi és gyűjtő rendszerű használatra egyaránt.

 Alkalmas minden kondenzációs és alacsony füstgázhőmérsékletű, gáz üzemű tüzelőberendezéshez, P1 nyomásosztály esetén is.

Felhasználási területek:
-zárt égéstér, egyszeres bekötés
-zárt égéstér, többszörös bekötés

Előnyök

 • Alkalmas minden kondenzációs és alacsony füstgázhőmérsékletű, gáz üzemű tüzelőberendezéshez, P1 nyomásosztály esetén is
 • 2 héjú rendszer
 •  könnyűbeton köpenytégla és távolságtartók
 • 0,66 méter hosszú ipari kerámiacső
 •   nedvességre érzéketlen
 •  zárt égésterű és kondenzációs készülékekhez
 •  zárt égésterű és kondenzációs kazánok vegyes bekötésére is
 •  füstgázhőmérséklet ≤200o C
 •   Ø14, 16, 18, 20, 25 (cm)

Quadro Pro


FÉM KÉMÉNY RENDSZEREK


Schiedel KERASTAR

KERÁMIA ÉS NEMESACÉL – TÖKÉLETES ÖSSZAHANGBAN

A Schiedel új fejlesztésű terméke a KERASTAR, minden meglévő és jövőbeni technológiai követelménynek eleget tesz: – kívül nemesacél – belül kerámia.
A KERASTAR kéményrendszert utólagos beépítéshez ajánljuk. Kistömegű és nem szükséges körbefalazni, ideális a családi házak fűtés korszerűsítésekor. A KERASTAR ott, ahol a kémény látszik és látszódhat a házon, építészetileg is markáns és esztétikus épületelem.

Műszaki kerámiából készült béléscső, 60 mm-es szigetelés és nemesacél külső köpeny: esztétikailag is megnyerő megoldás.  A KERASTAR építésekor elég 5 cm biztonsági távolságot hagyni az éghető épületszerkezetektől és -elemektől.

Schiedel PERMETER

Háromhéjú hőszigetelt fém kéményrendszer


A PERMETER háromhéjú hőszigetelt fém kéményrendszer minőségi rozsdamentes acél belső csővel, kétfajta hőszigetelés vastagsággal és tetszés szerint választható külső színekkel kerül forgalomba. Minőségi tulajdonságait 1200 C°, és azt meghaladó hőmérsékleteknél sem veszíti el.
Fa tüzelőanyaghoz csak huzat hatása alapján működő üzemmódban ajánlható.

Előnyök

Nedvességhatásnak ellenáll.

Minőségi, rozsdamentes cső, és porszórásos, festett, horganyzott acél külső héj.

A füstcső teljes magasságában hőhídmentes hőszigetelés.

A külső felületen alacsony hőmérséklet.

Kis helyigény.

Kis súly.

A szerelés lehetséges falra, talpra és közvetlenül a tűztérre.

Nincs szükség alapozásra.

Egyszerű és gyors összeszerelés.

Minőségi hegesztési varratok minden elemen.

Lehetőség a környezethez legjobban igazodó kéményszín kiválasztására: a szabványos fekete és szürke színektől a RAL skála szerinti bármilyen színvariációig.

Az összeszerelés után azonnal használatba vehető.

A Permeter rendszer gyártásához AISI 444 minőségű acélt használnak, amelynek magas a savakkal szembeni ellenálló képessége.

A 25 és 50 mm-es, mindkét változatnál alkalmazott, „Superwool” hőszigetelést speciálisan magas hőmérsékletre fejlesztették ki, és nem veszíti el minőségi tulajdonságait 1200°C, és azt meghaladó hőmérsékleteknél sem.

A kémény konstrukciója és kapcsolati rendszere biztosítja, hogy a koromégésnél fellépő hőtágulás sem okoz kárt a kémény stabilitásában.


Felépítése:


Schiedel ICS

KETTŐS FALÚ NEMESACÉL KÉMÉNYRENDSZER

A Schiedel ICS nemesacél füstgáz-rendszert épületek belsejében, illetve a külső falra történő felszerelésére fejlesztettük ki. Az ICS rendszer egyaránt használható száraz, nedves üzem, kondenzációs, valamint huzat hatása alapján működő és túlnyomásos üzemelésre.
A Schiedel ICS füstgáz-rendszer megfelel továbbá a gáz- olaj- és szilárd tüzelőanyagos üzemeléssel szemben támasztott összes követelménynek.


Előnyök

 • A Schiedel ICS jóval több, mint egy csillogó díszítő elem az épületen. Magában ötvözi a tetszetős formát és a korszerű technológiát. Ez a kéményrendszer széles területen alkalmazható, és sokoldalúan felhasználható.
 • A Schiedel ICS kéményrendszert utólagos kéményépítés esetén is ajánljuk.
 • A Schiedel ICS 15 különböző belső átmérővel választható (Ø 80 – 700 mm).
 • Az ICS belső csöve nemesacélból készült. (1.4404 minőség). A külső köpeny 1.4301 minőségű. A csillogó felülettel készülő köpenycső a statikai állékonyságot biztosítja. A két héj között 25 mm vastag, különleges kerámiagyapot hőszigetelés található. (150 és 700 mm átmérő között – a Ø 230 mm kivételével – alternatív módon akár 50 mm vastag szigeteléssel is kérhető)
 • Az ICS elemeket tokos csatlakozással lehet összeilleszteni, és a bilincsekkel lehet őket egymáshoz rögzíteni.
 • ICS alkatrészekkel a kerámia kéményrendszereink (pl.: ABSOLUT) gyors és esztétikus toldása is megoldható.

Schiedel ICS

KETTŐS FALÚ NEMESACÉL KÉMÉNYRENDSZER


A Schiedel ICS nemesacél füstgáz-rendszert épületek belsejében, illetve a külső falra történő felszerelésére fejlesztettük ki. Az ICS rendszer egyaránt használható száraz, nedves üzem, kondenzációs, valamint huzat hatása alapján működő és túlnyomásos üzemelésre.
A Schiedel ICS füstgáz-rendszer megfelel továbbá a gáz- olaj- és szilárd tüzelőanyagos üzemeléssel szemben támasztott összes követelménynek.

Előnyök

 • A Schiedel ICS jóval több, mint egy csillogó díszítő elem az épületen. Magában ötvözi a tetszetős formát és a korszerű technológiát. Ez a kéményrendszer széles területen alkalmazható, és sokoldalúan felhasználható.
 • A Schiedel ICS kéményrendszert utólagos kéményépítés esetén is ajánljuk.
 • A Schiedel ICS 15 különböző belső átmérővel választható (Ø 80 – 700 mm).
 • Az ICS belső csöve nemesacélból készült. (1.4404 minőség). A külső köpeny 1.4301 minőségű. A csillogó felülettel készülő köpenycső a statikai állékonyságot biztosítja. A két héj között 25 mm vastag, különleges kerámiagyapot hőszigetelés található. (150 és 700 mm átmérő között – a Ø 230 mm kivételével – alternatív módon akár 50 mm vastag szigeteléssel is kérhető)
 • Az ICS elemeket tokos csatlakozással lehet összeilleszteni, és a bilincsekkel lehet őket egymáshoz rögzíteni.
 • ICS alkatrészekkel a kerámia kéményrendszereink (pl.: ABSOLUT) gyors és esztétikus toldása is megoldható.

Schiedel PRIMA PLUS

AZ UNIVERZÁLIS NEMESACÉL KÉMÉNYFELÚJÍTÓ RENDSZER

A Schiedel PRIMA PLUS a meglévő kémények felújítására szolgáló, nemesacélból készült rendszer. Kifejezetten ajánljuk a huzat hatása alapján működő és túlnyomásos olaj- és gázüzemű tüzelőberendezésekhez.

A PRIMA PLUS kéményrendszerre a szilárd tüzelőanyagos fűtőberendezések is csatlakoztathatók huzat hatása alapján működő üzemmódban.

A PRIMA PLUS felszerelése a tokos csatlakozásoknak köszönhetően meglepően egyszerű.


Előnyök


Biztonságos szerelés

 • Megfelelő tartozékok
 • Pontosan illeszkedő alkatrészek
 • Kezelhető méretű elemek
 • Csekély súly
 • Azonnal üzembe helyezhető

Schiedel TECNOFLEX

FLEXIBILIS FÉM KÉMÉNYRENDSZER

A Tecnoflex AISI 316 Ti (EN 1.4571) vagy AISI 316L (EN 1.4404) rozsdamentes acélból készült duplafalú 2 x 0,12 mm falvastagságú flexibilis cső.
Különösen alkalmas meglévő, többszörös elhúzású falazott kéményrendszerek és a függőleges iránytól akár kismértékben eltérő égéstermék elvezető kürtők esetében.


Előnyök

 • A duplafalú rendszer biztosítja, hogy a flexibilis cső belső felülete bármilyen görbület esetén is sima, azaz a belső felület érdessége 0,001 m.
 • Ugyancsak a duplafalú kialakításnak köszönhető, hogy “nehéz” behúzási körülmények között is a rendszer füsttömör marad és biztosítja a P1 nyomásosztályú felhasználhatóságot.
 • Felújításhoz ajánljuk, zárt égésterű és kondenzációs kazánokhoz.