Telefon: +36 30 123 4567

Elérhetőségeink

Tel.:
+36-84/310-681
Fax:
+36-84/999-623
Email:
Cím:
8600 Siófok, Ipar u. 2.

Nyitva tartás

Hétfő:
7.00 - 16.00
Kedd:
7.00 - 16.00
Szerda:
7.00 - 16.00
Csütörtök:
7.00 - 16.00
Péntek:
7.00 - 16.00
Szombat:
8.00 - 12.00
Vasárnap:
Zárva

Rigips 

Rendkívül széles termékpalettával rendelkezik az alábbi felhasználás szerinti csoportosításban:

A gipszkarton tulajdonságai:

Miért érdemes gipszkartonból épülő szerkezetet választani?

  • Mert a gipszkarton nem éghető anyag. Éghetőségi besorolása A2. Azon túl, hogy a gipszkarton lap nem ég, a gipszmagban kristályos formában megkötött víz egy esetleges tűz esetén „beépített tűzoltóként viselkedik”, a gipszmagból elpárolog, és ez a vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűzterjedést.
  • Mert a gipszkarton nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonságokkal rendelkezik. A gipszmag nagy mennyiségű párát képes befogadni, ezzel csökkentve a nyári időszakban a lakóhelyiségek páratartalmát. Ugyanakkor a téli, száraz fűtési szezonban a párát visszaengedi a helyiség levegőjébe, amitől hőérzetünk javul.
  • Mert a gipszkarton környezetbarát. Fő alkotói: a 12 rétegű karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, sem előállításuk, sem beépítésük nem szennyezi a környezetet. Sőt, a keletkező hulladék környezetkímélő elhelyezése sem okoz gondot.
  • Mert a gipszkarton szerkezetek jó hanggátlási tulajdonságúak. A gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek, valamint a bennük elhelyezett Isover által gyártott ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a léghangok terjedése, és az egyéb, teherhordó szerkezetektől hang-lágy anyaggal elválasztott válaszfalak a testhangok okozta rezgéseket sem továbbítják.
  • Mert jó hőszigetelő szerkezetek építhetők belőle. A közüzemi díjak optimálisra csökkentése ma már nagyon fontos az új otthont építők, a lakásukat bővítők vagy felújítók számára. Elsősorban a tetőterek kialakításához tudunk hőszigetelési szempontból előnyös szerkezeteket ajánlani, de az Isover egyéb hőszigetelő termékeivel kiegészítve mindenki nagyon gazdaságosan üzemeltethető otthont teremthet önmaga számára.
  • Mert a gipszkarton felületek jó közérzetet biztosítanak. A már korábban említett páraháztartás-szabályozáson túl a gipszkartonnak az a jó tulajdonsága is megvan, hogy átveszi a belső tér hőmérsékletét, emiatt a falfelület nem sugároz hideget, így a helyiséget nem érezzük hidegebbnek, mint amit a szobai hőmérő mutat.
  • Mert költség- és időtakarékos. A szárazépítés sokkal kevésbé időjárás-érzékeny, mint a nedves építési technológiák, így akár télen is elkészíthetők egy új lakóépület belső válaszfalai, álmennyezetei. Ugyanakkor a gipszkarton rendszer fajlagos ára is alacsonyabb a hagyományos építési rendszerekénél.
  • Mert a tévhittel ellentétben a gipszkarton jó teherbíró. A gipszkarton lapok a statikus terheket nagyon jól viselik, így a hozzájuk tartozó, megfelelően kiválasztott dübelek segítségével négyzetméterenként akár 50 kg-ot is „ráakaszthatunk” a gipszkarton falra. Bátran felszerelhetjük rá a konyhaszekrényt!

Gipszkartonok , építkező elemek


A Rigips gipszkartonokat a Magyarországon épített gyárunkban állítjuk elő. 2010-ben a Halmajugrán gyártott gipszkartonokkal elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat, majd ezt követte 2012-ben a Blue Acoustic építőlemez is.


Termékei:


Hanggátló

Tűzgátló

Perforált

Vizes helységek

Uszodai

Hűtő-fürdő

Levegőtisztító

Speciális

Normál


Profilok és tartozékok

A Rigips szerkezetek építéséhez a rendszerhez tartozó profilok és tartozékok használata szükséges. A minősített válaszfalak, álmennyezetek, tetőterek, aknafalak és egyéb szerkezetek kivitelezéséhez kínálunk profilokat, rögzítő elemeket, csavarokat, és minden kiegészítő elemet, ami az építéshez elengedhetetlen.


Termékei:


Profilok

Szigetelő szivacscsíkok

Függesztők

Tartozékok

Élvédők, hézagerősítő szalagok

Csavarok

Dübelek
Kazettás álmennyezeti tartók
Szanitertartók
Szerszámok


Vakolatok és egyéb portermékek

A Rigips kínálatában rendkívül jó minőségű gipszalapú finomvakolatok és glettek szerepelnek. A Rimano termékcsalád kiválóan alkalmas a beltéri falfelületek egyenetlenségeinek kisimítására és festéshez való előkészítésére, valamint alkalmazásukkal jelentős mennyiségű idő takarítható meg, miközben minőségi felületet hozunk létre. A széles termékválaszték, és a termékek használatából következő előnyök lehetővé teszik, hogy még a legigényesebb felhasználók elvárásainak is eleget tudjanak tenni.


Termékei:


Kültéri termékek

Kézi gipsz vakolatok

Gépi gipsz vakolat

Hézagoló anyag

Alapozó

Ragasztó gipszekHézagolás és felületképzés

A szárazépítési szerkezetek utolsó munkafázisa a hézagolás. A végső felület minősége a megfelelően kiválasztott és alkalmazott hézagolási rendszeren múlik. Minden egyes építőlemezünkhöz kínálunk hozzá alkalmas hézagolási rendszert. Nagyon fontos a hézagolóanyag és a hézagerősítő szalagok szakszerű kiválasztása. Ezen az oldalon az egyes építőlemezek hézagolásához alkalmazott termékeket csoportosítottuk.


Termékei:

Gipszkarton rendszerekhez 
Tűzgátló gipszkarton rendszerekhez 
Rigidur H gipszrost rendszerekhez 
Rigidur szárazpadlókhoz 
Aquaroc rendszerekhez 
Rigiton rendszerekhez 
Gyptone (nagytáblás, perforált) rendszerekhez 
Glasroc F rendszerekhez 
Élvédők és hézagerősítő szalagok 


Kazettás és sávos álmennyezetek

A Rigips álmennyezeti rendszerei korszerű építészeti megoldások alkalmazását teszik lehetővé. A nagytáblás, kazettás és sávos álmennyezetekkel az épület különböző tereiben egységes álmennyezeti koncepciót jeleníthetünk meg. A perforált Gyptone álmennyezetek beépítésével biztosítható a jó teremakusztika, valamint a speciális adalékanyagokkal dúsított gipszmagnak köszönhetően tartósan és hatásosan tisztítják a belső terek levegőjét.


Termékei:

Casoprano 
Gyptone kazettás 
Gyptone sávos 
OwAcustic 
Eurocoustic 
Kazettás álmennyzeti tartók