Falazóelemek

Felhasználás

A Silka mészhomoktégla kézi falazóelemek környezetbarát megoldást nyújtanak lakó-, közösségi, ipari épületek homlokzati és belső teherhordó, valamint vázkitöltő falainak. Nagy testsűrűségéből adódóan kimagasló akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek, ezáltal magas léghangszigelési követelmények esetén (lakáselválasztó falak) ajánlott.


Falazóelem típusok

A nagy méretpontosságú Silka mészhomoktéglák nútféderes+megfogóhornyos (NF+GT) kialakításúak.

 • Silka HM 200 NF+GT
 • Silka HM 250 NF+GT
 • Silka HML 300 NF+GT
   

Válaszfal elemek

Felhasználás

A Silka mészomoktégla válaszfalelemek környezetbarát megoldást nyújtanak vázkitöltő, nem teherhordó válaszfalak, magas akusztikai vagy mechanikai ellenálló képességű válaszfalak építése esetén. 
A Silka HMLF 100 NF falazóelemek fózolt kialakításának köszönhetően látszó felületű válaszfalak építésére ajánlott.


Falazóelem típusok

A Silka mészhomoktégal válaszfalelemek nútféderes (NF), nútféderes+megfogóhornyos (NF+GT) és fózolt (HMLF) kialakításúak.

 • Silka HML 100
 • Silka HMLF 100
 • Silka HM 150 NF+GT


Burkoló téglák (V, VF, VR, VRS)

Felhasználás

A Silka mészhomok burkolótéglák lakó-, közösségi és ipari épületek kéthéjú falazatának látszó homlokzati kéregszerkezeteként valamint egyhéjú látszó falak, kerítések, fagyálló lábazok építésére egyaránt alkalmazható.


Vékonyágyazó habarcs

Felhasználási terület

Az Ytong vékonyágyazatú falazóhabarcs nagyszilárdságú, vékony rétegű, fehér színű habarcs. Teherhordó, vázkitöltő és válaszfalak építéséhez, nagyszilárdságú falak készítéséhez. Sima és Nútféderes profilozású Ytong, Silka falazó- és válaszfalelemhez, kiegészítő termékekhez és előfalazó lapokhoz.


Felhasználási tudnivalók

Szórja a zsák tartalmát a szükséges vízmennyiségbe, majd keverje a megfelelő konzisztencia eléréséig! A keverés történhet kézzel és géppel. Habarcskeverés során ügyeljünk arra, hogy a kész keverék homogén és csomómentes legyen. Konzisztenciája akkor megfelelő ha a habarcsterítés után a barázdák a terítőszerszám fogazatának megfelelően állva maradnak (nem folynak össze).
A habarcsot 2-3 mm vastagságban az egyenletes terítés érdekében kézi habarcsterítő kanállal vagy habarcsterítő szánkóval hordja fel a felületre. A kezdő sor szintellenőrzése után - ha szükséges - a sorok csiszolását majd az elemek felületének pormentesítését el kell végezni.

A falazást fagyveszélyes időszakban +5 C hőmérséklet alatt fel kell függeszteni. Fagyálló kötésgyorsító alkalmazása nem javasolt!


Beltéri vakolat

 • az alapfelületre kifejlesztett vakolatrendszer
 • alapozás (gúzolás)nélkül felhordható
 • anyagában simítható
 • tovább glettelhető, vagy végleges felületképzésként is alkalmazható
 • kézzel és géppel egyaránt felhordható


Célszerszámok

Kétféle fogazattal, Ytong hőszigetelő (5 mm fuga) és vékonyágyazatú falazóhabarcshoz  (2,5 mm fuga)
100 mm, 125 mm, 150 mm, 200 mm, 250 mm, 300 mm, 375 mm szélességben kaphatók.
A habarcsterítő szánkókhoz fogazott betét külön is kapható.