Telefon: +36 30 123 4567

Elérhetőségeink

Tel.:
+36-84/310-681
Fax:
+36-84/999-623
Email:
Cím:
8600 Siófok, Ipar u. 2.

Nyitva tartás

Hétfő:
7.00 - 16.00
Kedd:
7.00 - 16.00
Szerda:
7.00 - 16.00
Csütörtök:
7.00 - 16.00
Péntek:
7.00 - 16.00
Szombat:
8.00 - 12.00
Vasárnap:
Zárva

Gerard

A GERARD tetőcsalád gyártója, az AHI ROOFING, több mint 50 éve alkotta meg a világ első, bevonattal ellátott, préselt acél  tetőfedő anyagát, és mind a mai napig őrzi piacvezető szerepét a technológiában és termékeit világszerte, több mint 120 országban értékesíti. Az AHI Roofing által gyártott tetőcsalád, lakóházak és közintézmények millióit védi szerte a világon már 1957 óta.

Az AHI Roofing, a Fletcher Building leányvállalata, annak a vállalatnak, amely világszerte elismert az építőanyagszektorban. 2009. májusában az új-zélandi anyacég hazánkban nyitotta meg új európai gyárát.  A Várpalotán létesített korszerű üzemünkben a préselt acél tetőcserép-gyártásban szerzett több mint 50 éves tapasztalatunk csúcsosodik ki. A gyárat Új-Zélandon tervezték mérnökeink, és az Új-Zélandon használt modern és környezetbarát technológiával szereltük fel.

A magyar üzemben a méltán népszerű Gerard tetőcsalád teljes termékválasztékát gyártjuk. A legfontosabb alapanyagokat – köztük a Zincalume® bevonattal ellátott acéllemezt és a különböző színű természetes kőzúzalékot - Új-Zélandról szállítjuk európai gyárunkba, így biztosítva a termék változatlan minőségét.

Vállalatunk az elmúlt négy évtized során - amióta termékeivel jelen van Európa piacain - rendkívül erős pozíciókat épített ki Európában. A magyarországi üzem és az önálló helyi menedzsment elkötelezett aziránt, hogy a legkiválóbb tetőfedő termékek gyártásával eleget tegyen a változatos vevői elvárásoknak, és tovább emelje a Gerard termékek vevőszolgálatának közismerten magas színvonalátGerard® Klasszikus

A Gerard Klasszikus profil a modern építészeti követelményeknek megfelelően egy markáns, rusztikus, kevésbé lágy profil, mely forma megtervezésekor a tervezőmérnökök arra is figyeltek, hogy a már eddig is roppant erős profilt még erősebbé tegyék.

 • Gerard® Diamant

  A GERARD DIAMANT tető nemcsak hogy meg fogja védeni Önt és a következő generációkat kiállva a legszélsőségesebb megpróbáltatásokat, de 10%-kal nagyobb méretének köszönhetően, egyúttal jelentős mennyiségű pénzt is megtakarít Önnek a kivitelezési idő, és egyéb tetőfedési költségek csökkentésén túl.


  Gerard


  Gerard® Hódfarkú

  A Gerard Hódfarkú sikerének titka, hogy úgy a hagyományos, mint a modern épületek előnyére válik a tetőszerkezet tiszta vonalvezetése, mintázott, de elegáns megjelenése. Speciális profilja biztosítja a tökéletes átfedést és a szilárd összekapcsolódást. A gyár fejlesztésének köszönhetően még erősebbé vált ez a korábbról már ismerős forma.  Gerard® Milano

  Gerard Milano egyesíti magában az acél erejét a régi Itáliát idéző klasszikus, elegáns megjelenéssel. Az építészek és a kivitelezők nagy élvezettel dolgoznak a Milano lágy hullámaival, kihasználva a roppant erős mintázat sokoldalúságának előnyeit a különböző tetőtípusok széles skáláján.


  Gerard


  Gerard® Fazsindely

  A Gerard Fazsindely megtévesztésig hasonlít a természetes fazsindelyre. Alapanyaga azonban - a Gerard tetőcsalád többi tagjához hasonlóan - acéllemez, így nincs szükség fák kivágására ahhoz, hogy a természetes fazsindely küllemét megkapjuk. Ezzel nem csak erdeink faállományát védjük, hanem megóvjuk házunkat a természetes fazsindely hátrányaitól, ill. a száraz évszakban a tűz keletkezésének lehetőségétől.


  Gerard


  Gerard® Zsindely

  A Gerard Zsindely a háromdimenziós zsindelyek élményét nyújtja, megkímélve bennünket a teljesen bedeszkázott tető magas költségeitől. Lenyűgöző szépségéhez tartósság és egyedülálló megbízhatóság párosul. A Gerard Zsindely a modern zsindelyekhez hasonlóan úgynevezett antik, vagy árnyékolt színekben kaphatóak.Lindab Topline cserepeslemezek

Cserépmintázatú Lindab acéltetőfedés.
Lindab Topline cserepeslemez sajátossága, hogy mintázata igazi cseréptető látszatát kelti, ugyanakkor megfelel új épületek fedéséhez, valamint régi házak tetőfelújításához. Tartósságát garantálja, hogy kiváló minőségű acélból készül, nagy terhelést bír, nem repedeznek, és nem törnek.

A Lindab Topline több éves termékfejlesztés és az acél alapanyagú fedőanyagokkal elért tapasztalatok eredménye. Az alapos fejlesztés és a toldások átgondolt kialakítása garantálja a 100 %-os vízzáróságot.

A lemezek 1 méter fedési szélességűek és legfeljebb 6,14 méter hosszúságúak, az egyéni igényeknek megfelelően kerülnek gyártásra. Mivel pontosan a tető méretének megfelelő hosszúságú lemezekkel készíthető el a fedés, ezáltal kevés hulladékkal kell számolni és pl. szabályos, négyszög rajzolatú tetőfelületek esetén nagyon minimálissal.

A tetőlemezek súlya szinte elhanyagolható, egy négyzetméter tetőfedő anyag mindössze 5 kg-ot nyom, ezért tetőfelújításkor cserepeslemezeinket közvetlenül rá lehet helyezni a régi fedésre (eternit, palatető) anélkül, hogy az alatta lévő szerkezetet különösebben meg kellene erôsíteni.

Alapanyag
Tüzihorganyzott svédacél, amely többrétegű bevonati rendszerrel rendelkezik. A többrétegű bevonati rendszer az acéllemezt úgy védi meg a korróziós hatásoktól, hogy egyben esztétikus, színes felületet ad. 
Classic, Premium és Elite rendkívüli módon ellenáll az UV sugárzásnak. A lemez hátoldalát lakk réteg védi. Ez a bevonati összetétel ellenáll az öregedésnek, a rozsdásodásnak és biztonságot nyújt  az időjárás viszontagságaival szemben.

Termékprofilok
Attól függően, hogy milyen hatást kíván elérni, a Lindab profilválaszték széles választási lehetőséget kínál: LPA, LPA Nova, LPA Maxi és LPA Classic, LPA Scandic, LPA Nordic, Topline Roca – Toscana, Madera, Rustica és Serena. A Lindab cserepeslemezek típustól függően három különböző – Classic, Premium, valamint Elite bevonati rendszerrel és kőzúzalékos – bevonattal készülnek. A bevonatokhoz széles színskála tartozik, amelyek segítségével könnyen kiválasztható a megrendelő számára legmegfelelőbb szín.

Garancia
A Lindab a bevonati rendszer függvényében minden egyes elemre 15, 20 vagy 30 év garanciát vállal, természetesen szakszerű kivitelezés és karbantartás mellett.


Felújítás Lindabbal


Leírás

A fejlődésnek fordulópontjához érkező modern építészet a rekonstrukciók terén is új kihívások elé állítja a megrendelőket. A tervezőknek és kivitelezőknek olyan alkalmazásokat kell produkálnia, amelyek már nehezebben valósíthatóak meg a régi anyagokkal, technológiákkal. Gondoljuk csak az épület műszaki paramétereit, energetikai tulajdonságait, tűzbiztonsági jellemzőit meghatározó szabványokra vagy akár a növekvő energiaárak, illetve az emelkedő államegóvási költségek által ránk kényszerített feladatokra.

 

Meglévő épületeink felújítására több indok is adódik: esztétikai (legyen szebb az épületünk), műszaki (karbantartás, hibaelhárítás, fejlesztés), funkcionális (változó felhasználás) és gazdasági (ingatlanpiac) érdekek mindig együttesen kezelendő szempontok, a hangsúlyok persze egyedileg alakulnak konkrét megvalósítások során. Ennek megfelelően a felújítási tevékenység többféle szinten is jelentkezhet.

 

Beszélhetünk egyszerűbb esetekben bizonyos épületszerkezeti elemek cseréjéről (pl. elavult ereszcsatorna vagy tetőfedés helyett újabb, korszerűbb rendszerek elhelyezése), bizonyos szerkezeti részek kiegészítéséről (pl. meglévő falazott szerkezetek utólagos, jobb hőszigetelést nyújtó homlokzat-burkolás) vagy összetettebb műszaki feladatokat jelentő, angy léptékű átalakításokról is (pl. beázásoktól szenvedő régi lapos tetők felújítása új, nagyobb hajlású tetőszerkezettel és tetőfedéssel, vagy akár komplett új szint ráépítésével létrehozott bővítéssel).

 

A Lindab tetőfelújításhoz gyártott rendszerei talán pont azért válnak napról napra népszerűbbé, mert - a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően - rendszerei hatékony és komplex alkalmazásokat kínálnak az egyszeriben jelentkezőproblémákra. A svédacél alapanyagból gyártott elemek statikai, műszaki, gazdasági és esztétikai vonatkozásban is a tetőfelújítások legalkalmasabb eszközei: pénzt, időt és energiát takaríthatnak meg, akik a Lindab technológia mellett döntenek.

A különösen nagy teherbírású szerkezetek kis önsúlya miatt nem kerül veszélybe az épület megmaradó részeinek statikai egyensúlya. A rendszerek variabilitása, a beépítésre kerülő anyagok rugalmassága - tökéletesen vízzáró illesztésekkel - olyan bonyolult tetőszerkezetek fedését is lehetővé teszi, mint a kiugró ablakok, a függőleges tűzfalak, illetve az egyedi csomópontok. Sok esetben biztosítja az elhasználódott burkolat (pl., cserép, pala, zsindely) bontás nélküli újrafedését. Mivel a termékek ellenállnak a korróziónak, az UV sugárzásnak és a szélsőségesebb környezeti hatásoknak is, különlegesen tartós és éppen ezért gazdaságos megoldást nyújtanak. Csökkenti a költségeket, hogy az elemek pontos gyártási geometriája, illetve magas előregyártottsági foka miatt az ún. száraz technológiával végzett helyszíni szerelés napokon belül elkészül. Az eredmény pedig a Lindab termékek többféle mintázatának és profilméretének (trapéz-, cserepes-, vagy síklemez), illetve széles színválasztékának köszönhetően számtalan színárnyalatban és formában pompázó, modern, tartós, magas műszaki színvonalú tető.

A legdivatosabb trendeknek vagy akár a klasszikus, a mediterrán és "minimalista" ízlésnek is megfelelő, esztétikus tetőzetek valósíthatóak meg a Lindab sokféle színárnyalatával és típusváltozatával.

 

Külön megemlítendő, hogy a hazánkra jellemző többségében a 60-as, 70-es években megépült családi házak régi palatetői (sík-, és hullámpala) megbontás nélkül könnyedén felújíthatóak!

Az akkori szerkezetek kis terhelésre lettek tervezve, és a felújításnál ez egy nagyon fontos statikai szempont. A Lindab tetők önsúlya kicsi, minimális többletterheléssel kell számolni. Gazdaságos felújítási módszer: nem kell elbontani a régi palát, nem kell elszállíttatni a veszélyes hulladékot, és hosszú időre tartós új tetőfedés fogja védeni az épületet.

A nagyszilárdságú alapanyagnak, a tökéletes vízzáróságnak és a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállóságának köszönhetően a legkorszerűbb technológia.


LPA


A standard LPA típus 1000mm fedőszélességgel, 400mm léctávolsággal, egyenesen vágott ereszvégződéssel, egyedi gyártási hosszban készül. Az LPA Nova újdonsága az előzőhöz képest, hogy kontúros vágásfelülettel és saroklevágásokkal biztosítja a lemezfedés könnyebb szerelését és az esztétikus tetőlezárást.

LPA CLASSIC


Az LPA Classic típus egyedisége a fix 905mm-es hosszban rejlik (2x400 mm cseréphossz átfedéssel), amellyel – a hagyományos agyagcserepekhez hasonlóan – fedési kiosztási tervek nélkül gyors és hatékony szerelés érhető el, kontúros vágásfelülettel és saroklevágásokkal rendelkezik. ​

LPA NOVA


Az LPA Nova újdonsága az előzőhöz képest, hogy kontúros vágásfelülettel és saroklevágásokkal biztosítja a lemezfedés könnyebb szerelését és az esztétikus tetőlezárás

LPA MAXI


Az LPA Maxi cserepeslemez 1070mm-es alátámasztási távolsága miatt különösen előnyös nagyobb tetőfelületek gazdaságos lefedésére, akár ipari és mezőgazdasági épületeknél, vagy tetőfelújításoknál. Az LPA Maxi 3 féle fix hosszban készül, hasznos fedőszélessége 1000mm, ereszvégződése egyenesen vágott.

LPA-L

Az LPA-L a magyar építtetők, felújítók számára a tetőfedés egyik leggazdaságosabb megoldását kínálja a Lindab cserepeslemezek már jól ismert műszaki előnyeivel, minőségével.
Az új tető esztétikája változott - alacsonyabb hullámmal, egy laposabb cserépforma látványát adja, megtartva a tetőfedés klasszikusságát.
Az LPA-L a klasszikus cserepek textúráját idéző gazdag szín és formavilága miatt elsősorban családi házak, társasházak, közösségi épületek fedéséhez ideális, de alkalmas olyan kiegészítő jellegű ipari objektumok esetében is, ahol követelmény, hogy a tetőfedés stílusában illeszkedjék a hagyományos épített környezethez. Az utóbbiak okán kiválóan praktikus, esztétikus és gazdaságos megoldás pl. belvárosi bérházak tetőzetének renoválására is.

Technikai jellemzők, műszaki paraméterek:
Az új LPA-L is tűzihorganyzott, többrétegű, speciális színbevonattal ellátott svédacélból készül. A 0,5 mm-es anyagvastagságú lemez acélminősége a kiválónak minősülő S250 osztályba tartozik. Nagyszilárdságú, tűzihorganyzott. Így az LPA-L korrózióval és szélsőséges időjárási viszonyokkal  szembeni ellenállása kiemelkedően jó. A lemezek Classic bevonati rendszerrel széles színválasztékban érhetőek el.

A módosított profilkialakításnak köszönhetően 10 százalékkal nagyobb nettó fedésszélességet biztosít. Míg az LPA esetében ez az érték 1000 mm, az LPA-L-nél 1100 mm. A számok világosan megmutatják, hogy ugyanazon felület lefedése kevesebb LPA-L beépítésével válik lehetővé, tehát csökken a szerelési idő és ennek függvényében a költség is.

Egyenesen vágott ereszvégződéssel, egyedi gyártási hosszban készül.